Afşin'de 8 okul bahçesine, Afşin Kaymakamlığı ve Spor Toto Teşkilat Başkanlığı arasında imzalanan protokol ile sentetik futbol sahası, voleybol ve basketbol sahası yapıldı.

Afşin İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Mahir Turan, Spor Toto Teşkilat Başkanlığı tarafından 8 okula yapılan sentetik futbol sahası, voleybol ve basketbol sahası yapım çalışmalarının yüzde 98 oranında tamamlandığını belirtti.

Okul bahçelerine yapılan spor tesislerinin yaz tatili boyunca öğrenciler ve mahalle sakinlerinin kullanımına açık olacağına değinen İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Mahir Turan, Afşin’deki öğrencilerin sportif faaliyetlerde bulunması için böyle bir çalışma yapıldığını aktardı.

Bahçesinde spor sahası olan okulların sayısını artırmak için çalışmalarda bulunacaklarını belirten Turan, “ Afşin olarak müracaatımız sonucunda Spor Toto Teşkilat Başkanlığı, ilçemize 8 tane okulumuzun halı sahaya kavuşturdu. Ayrıca halı sahalarımızın yanı sıra okullarımızın bahçesine voleybol ve basketbol sahaları yaparak hizmetimize sunulmuştur. Spor sahaları sayesinde çocuklarımız daha güvenli ve sağlıklı ortamda spor yapabilecek. Bu sahalarımız yüzde 98 oranında yapımı tamamlandı. Bu sahadan sadece öğrencilerimiz değil mahalle sakinlerimizde rahatça faydalanacaklar.” dedi.

Sportif faaliyetlerle gençleri kötü alışkanlıklardan uzak tutmak istediklerini söyleyen Turan, “İnşallah daha sonra diğer okullarımıza da bu tür tesislerin yapımı konusunda Spor Toto Teşkilat Başkanlığından söz aldık. İnşallah bu tesisler mahalledeki gençlerimizi kötü alışkanlıklardan uzak tutar. Burada kardeşçe arkadaşça oyun oynama, paylaşma duygularını ve davranışlarını geliştirirler. Ben bu anlamda Spor Toto Teşkilat Başkanlığına teşekkür ediyorum. Ayrıca bu halı sahaların yapımında mesaisini esirgemeyen bu sahaların yapımını adım adım takip eden Afşin Kaymakamımız Ali Edip Budan’a teşekkür ediyorum.” Açıklamasında bulundu.

Turan, son olarak Spor Toto Teşkilat Başkanlığı tarafından Afşin’deki Gaziosmanpaşa İlkokulu, Yavuz Selim İlkokulu, Teaş İstiklal İlk ve Ortaokulu, Cumhuriyet Ortaokulu, Mustafa Kemal İlkokulu, Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Afşin Eshab-ı Kehf Anadolu Lisesi okul bahçesine imzalanan protokol ile sentetik futbol sahası, voleybol ve basketbol sahası yapıldığını söyledi.

Editör: Haber Merkezi