Afşin’deki sahipsiz sokak hayvanları, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından Elbistan’a, kuzey ilçeler için yapılacak hayvan barınağının imkanlardan faydalanabilecek.

Elbistan Hayvanları Koruma Derneği (ELHAYKODER) tarafından kurulan geçici hayvan barınağında sahipsiz sokak hayvanlarının aşısı, bakımı ve tedavileri yapılıyor

Afşin’de mali müşavir olarak görev yapan Elbistan Hayvanları Koruma Derneği (ELHAYKODER) üyesi Mekselina Çakmak, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından Elbistan-Nurhak arasında kurulacak hayvan barınağından Afşin’deki sahipsiz sokak hayvanlarının da faydalanabileceğini belirtti.

ELHAYKODER tarafından geçici olarak kurulan hayvan barınağında sokak köpeklerini besleme faaliyetlerine katılan ELHAYKODER üyesi Mekselina Çakmak, “Şuanda,  geçtiğimiz aylarda kurulan Elbistan Hayvanları Koruma Derneği’nin destekleriyle kurulan hayvan barınağında sahipsiz sokak hayvanlarının aşısı, bakımı ve tedavileri yapılıyor. İnşallah en kısa zamanda Büyükşehir tarafından 40 dönümlük bir araziye Elbistan, Afşin, Nurhak ve Ekinözü ilçelerindeki sahipsiz sokak hayvanlarının faydalanacağı bir tesis kurulacak.  İnsan olarak birinci önceliğimiz doğayı korumalı ve doğayı paylaştığımız canlılara sahip çıkmalıyız. Afşin’imizde de vatandaşlarımızdan burada böyle bir tesis olduğunu bilmelerini istiyoruz. Aralarında hasta, yaralı, kaza geçirmiş ve kötü muameleye maruz kalmış sokak hayvanları hem rehabilite ediliyor, hem tedavi ediliyor hem de Kahramanmaraş’a gönderilerek kısırlaştırılıyor. Aynı zamanda da düzenli bakımları yapılıyor. Afşin’imizde hayvan sever vatandaşlarımız karşılarına çıkan hasta, yaralı veya bakıma muhtaç sokak hayvanları için Büyükşehir ile veya dernek üyelerimizle iletişime geçebilirler.” açıklamasında bulundu.

Hayvan severlerden ve duyarlı vatandaşlardan destek isteyen Çakmak, “Benim,  ELHAYKODER’e 5 aylık bir üyeliğim var. Bizlerin amacı sokak hayvanlarımızı koruma altına alıp onlara bakım yapmak. Duyarlı vatandaşlarımız buraya gelerek hayvanları besleyebilir, gıda yardımında bulunabilir. Ne kadar çok destek olursa bu hayvanlar daha çok yaşama bağlanır. Hayvan severlerden ve duyarlı vatandaşlarımızdan destek ve ilgi istiyoruz” dedi.

1 yıla yakın bir süredir sahipsiz sokak hayvanlarının aşılarını, beslenmelerini ve tedavilerini yaptıklarını belirten ELHAYKODER Yönetim Kurulu Üyesi Hamit Yücel Özbolat ise, “Bizler buradaki sokak hayvanlarını koruma altına almak ve onlara bakım yapmak, ilgi göstermek için buradayız. Hayvanların en başta sevgiye ve ilgiye ihtiyacı var. Bizler bunun için buradayız. Elimizden geldiği kadar onlara bakım yapıyoruz. Vatandaşlarımızın hayvanlara daha şefkatli ve daha duyarlı davranmalarını istiyoruz. İçinde hayvan sevgisi olan vatandaşlarımız arzu ettikleri takdirde bizimle çalışıp sokak hayvanlarına sahip çıkabilirler. Biz sokak hayvanlarının ancak sahip çıkılarak mutlu olabileceklerini düşünüyoruz. Hayvan sever vatandaşların desteklerini istiyoruz” şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi