Afşin Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Adnan Kabaağaç, araç sahiplerinin ve sürücülerin zor duruma düşmemesi için Motorlu Taşıtlar Vergisi’ni unutmamalarını önerdi.

Araç sahiplerinin her yıl ödemek durumunda olduğu Motorlu Taşıtlar Vergisi ikinci taksitinin ödeme tarihinin yaklaştığını vurgulayan Kabaağaç, “ilk taksiti Ocak ayında yatırılan Motorlu Taşıtlar Vergisi’nin ikinci taksit ödemeleri 1 Temmuz - 31 Temmuz tarihleri arasında yapılması gerekiyor.” dedi.

Motorlu Taşıtlar Vergisi mükellefleri, 2017 yılı MTV’nin birinci taksidini vergi tahsiline yetkili bankalar, vergi daireleri ya da Gelir İdaresi Başkanlığının internet sayfasında (www.gib.gov.tr) yer alan İnternet Vergi Dairesine girerek, kredi kartıyla ödeyebildiğini kaydeden Afşin Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Kabaaağaç, konuşmasına şöyle devam etti:

“Araç sahiplerinin ödemeyi geciktirme halinde priminize her ay gecikme zammı ekleneceğinden Temmuz ayı bitmeden Motorlu Taşıtlar Vergisi tutarınızın ikinci taksitini yatırmayı unutmaması gerekiyor. Ödemeyi yapmadığında öncelikle Maliye Bakanlığı’ndan uyarı alınır. Ödemeyi geciktirir, uzun süre yapmazsanız, bu durumda bakanlık banka hesaplarınıza el koyarak Motorlu Taşıtlar Vergisi bedelini hesaptan tahsil eder. Hatta ileri boyutlarda daha da kötüsü araç bağlanabilir. Ödemeyi unutan MTV mükellefleri en küçük bir denetimde sıkıntı yaşıyor.

Editör: Haber Merkezi