Kahramanmaraş’ta sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlenen yaşlı kadın ile torunu hayatını kaybetti. 

Alınan bilgiye göre, olay Sakarya Mahallesi’nde bir apartmanın 3’üncü katında meydana geldi. Kara ailesi akşam bir yakınlarına misafirliğe gitti. Evlerine gelen 76 yaşındaki Medine Kara ile torunu Sinem Kara'nın (15) kaldıkları odayı biraz havalandırdıktan sonra sobaya kömür atarak yattı.

Gece annesi ve kızını kontrol etmek için odanın kapısını açan Muharrem Kara, kızının ağzında köpük olduğunu fark edince durumu hemen sağlık ekiplerine bildirdi. Olay yerine gelen 112 Acil Sağlık ekipleri, Medine Kara ile torunu Sinem Kara’nın öldüğünü belirledi.

Cumhuriyet Savcısı’nın incelemesinin ardından, Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi 10’uncu sınıf öğrencisi olduğu öğrenilen Sinem Kara ile ninesi Medine Kara Sütçü İmam Üniversitesi Tıp Fakültesi Morgu’na kaldırıldı.

Kara ailesinin yakını olan Osman Yasavul, ailenin gece misafirliğe gittiğini belirterek "Eve geldiklerinde sobayı yanık bırakmışlar. Daha önceden gaz birimi olduğu için pencereyi açmışlar gaz dışarı çıksın diye. Tam emin olmadan pencereyi kapatmışlar birde sobanın altını kapatmışlar artı kömür koymuşlar öyle yatmışlar. Gece 1-2 gibi oğlu yani insanın içine bir şey doğar ya kalkıp bakıyor ki kızının ağzından köpük çıkmış. Gazın etkisi ile ölmüşler. Bu soba zehirlenmesi çok dikkat edilmesi gereken bir konu. Sobalara yatarken kömür atmasınlar odayı havalandırsınlar" dedi.

Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Editör: Haber Merkezi