Türk Eğitim Sen Kahramanmaraş 2. Nolu Şube Başkanı Bünyamin Özberk:
“Okul müdürlüğü mülakatlarını
kirletenleri affetmeyeceğiz”
 
Türk Eğitim-Sen Kahramanmaraş 2 Nolu Şube Başkanı Bünyamin Özberk, okul müdürlüğü atamalarında usulsüzlük yapıldığını öne sürerek, “ Okul müdürlüğü mülakatlarını kirletenleri affetmeyeceğiz” dedi.
Türk Eğitim Sen Sendikasına bağlı öğretmenler Afşin Hükümet Konağı önünde toplanarak, okul yöneticiliği sınavlarını protesto ettiler. Hükümet Konağı önünde başlayan protestoda siyah çelenk ve boş koltuk bırakarak tepki koydular.
 
Türk Eğitim-Sen Kahramanmaraş 2 Nolu Şube Başkanı Bünyamin Özberk, burada yapmış olduğu açıklamada Okul Müdürlüğü Atamalarında usulsüzlük yapıldığını öne sürdü. Özberk, “ Milli Eğitim Bakanlığı yeni idareci atama yönetmeliği yayınlayarak yazılı sınavda 70 puan alan adayları başarılı saymış bu adayları sözlü sınava da tabi tutacağını açıklamıştır. Milli Eğitim Bakanlığı kendi yaptığı sınava güvenememiş, yazılı sınavda başarılı olanları, sözlü sınavlara tabi tutacağını belirterek kendi yandaşlarına menfaat sağlamanın yolunu açmıştır. Sözlü sınavlar nazarımızda şaibeli ve yok hükmündedir. Bu yönetmelik doğrultusunda İlimizde yazılı sınavlarda 70 puan eğitim çalışanları sözlü sınavlara tabi tutulmuşlar. Mülakat sonuçlan incelendiğinde sözlü sınavların şaibeli olduğu ve yandaşların ne kadar korunduğu görülmüştür. Örneğin; İlimizde en yüksek puanını alan R.K. yazılı sınavda 92.929 almasına rağmen sözlü sınavda, sözlü sınava girenler arasında en düşük puan olan 73.2 puan vererek müdür olarak atanmasına engel olunmuştur. Aynı okul müdürlüğüne başvuran malum sendikanın üyesi ise yazılı sınavda 80.808 puan almışken sözlü puanı ise 91,2 puan verilerek aradaki puan farkı kapatılmıştır. Bir diğer üyemiz yazılı sınavda 83.838 almışken sözlü sınavda 85.8 puan almış aynı okul müdürlüğüne başvuran malum sendikanın üyesi ise yazılı sınavda 81.818 almışken sözlü sınavda 94.4 puan verilerek aradaki puan farkı kapatılmış ayrıca eski yönetici atama yönetmeliğine göre müdür olarak atanmak ya da görevlendirmek yapılabilmesi için atanma şartı aranmasına rağmen ilçe milli eğitim müdürlüğü yönetmeliğe aykırı olarak malum sendika üyesini kurucu müdür olarak görevlendirmiştir. Atanma şartını taşımayan birini aynı yere kurucu müdür olarak görevlendirilmesi mevcut yasalara göre uygun değildir. Sözlü sınav sonuçlan incelendiğinde en düşük puanlar Türk Eğitim -Sen üyelerine verilmiş olup, en yüksek puanlar ise malum sendikanın üyelerine verilmiştir. Yazılı sınavlarda yüksek puan alan üyelerimize sözlü sınavlarda düşük puan verilerek hak gaspına uğratılmıştır. Sınavlarda düşük puan alan malum sendikanın üyeleri yüksek puan verilerek ödüllendirilmişlerdir.” dedi.
 
“Eğitim-Sen üyelerine düşük puan verildi”
Eğitim-Sen üyelerine düşük verildiğini söyleyen Özberk, “ Yönetici Değerlendirme Formu yazılı sınav puanları ile birlikte adaylardan istenmesi atamaların ne kadar şaibeli olacağının belirtisi idi. Sözlü sınav mülakat sonuçları incelendiğinde görülecektir ki yüksek puan alan herhangi bir okula yönetici olarak atanması mümkün olan Türk Eğitim-sen üyeleri düşük puanlar verilmiş, yazılı sınavda düşük puan alan malum sendikanın(Sarı Sendika)üyeleri ise yüksek puan verilmek şartıyla üyelerimizin okul müdürü olmaları engellemişlerdir. Milli Eğitim Bakanlığı Adalet, Eşitlik ve Tarafsızlık ilkelerinden yoksun hale gelmiştir. Kendisi gibi düşünmeyenlere karşı hazımsızlık göstermektedir. Hak ve adaletten yoksun zihniyetler kirli düşüncelerini uygulamaya sokmakta eğitim çalışanları arasında bölücülük yapmaktadır. Birlikte rahmet ayrılıkta azap vardır. Hadisi hiçe sayılarak eğitimciler arasındaki birlik ve beraberlik bozulmuş durumdadır. Sözlü sınav demek, torpil demek, adaletsizlik demek, adam kayırmacılığı demektir. Sözlü sınav mülakatlarını kirletenleri unutmayacağız. Üyelerimizin hakkını yiyenleri unutmayacağız.” diye konuştu.

Özberk konuşmasını şöyle tamamladı:
“Hak ve adaletten bahsedenler uygulamaya gelince hak ve adaleti unutup kendi yandaşlarına menfaat sağlamak için her türlü oyunu oynuyorlar. Sözde soruşturmalar açılarak sözde sözlü sınavlar yapılarak yandaş yöneticiler çoğaltılmaktadır. Soruşturmalarda ve sözlü sınavlarda yandaş ve yoldaşlar özel muameleye maruz tutularak menfaatperestler ödüllendirilmektedir. Eğitim çalışanları arasında ikilik yaratmak suretiyle eğitime dinamit koymayı marifet sananlar bir gün o dinamit ellerinizde patlayacaktır. Oysaki eğitimde başarıyı arttırmak isteniyor ise eğitim çalışanları arasındaki birlikteliği sağlamakla olacaktır. Eğitim çalışanlarına sahip çıkmakla olacaktır. Kendini uyanık zannedenlerin el altından iş çevirmeleri ile başarı artmaz. Yöneticilerin bu uyanıklara pirim vermeleri ile de başarı artmaz. Bizi şaşırtan hak ve adalet kavramını kullanıp herkese eşit mesafede duracağım deyip de duramayan yöneticilerdir. Belirli bir grubun yöneticisi olanlar eğitim çalışanlarını temsil etme yetkisine sahip değillerdir. Eğitim çalışanlarını tek tip bir kalıba sokmaya çalışanlar bunu çok iyi bilmelidirler kurumuş fikirleri arasında lanetle anılarak toplumun gözünde her zaman kötü olarak anılacaktır. Her türlü ayak oyunları ile eğitim çalışanları arasında birlik ve beraberliği bozanlar, eğitimdeki başarıdan söz edemezler. Hukuka uygun davranması, hakkaniyetli olması, adil bir yönetim anlayışı sergilemesi gereken yöneticiler yaptıkları uygulamalar ile eğitimdeki barışı bozmuşlardır. Buradaki sorumluluk Milli Eğitim yöneticilerine aittir. Bu yanlışlığı düzeltmekte milli eğitim yöneticilerine aittir. Biz çok şey istemiyoruz hak, hukuk adalet istiyoruz. Kirli ellerinizi, çürümüş zihniyetlerinizi Türk Eğitim Sen üyelerinden çekiniz. Bundan sonra üyelerimize yapılan haksızlığa karşı misli ile cevap vereceğimizin bilinmesini isteriz”
Yapılan basın açıklaması ardından grup, getirdikleri siyah çelengi ve boş koltuğu Hükümet Konağı önüne bıraktılar.
Editör: Haber Merkezi