Afşin Ülkücü İşçileri Derneği Başkanı Keramettin Erdoğan:
“Sivil şehitliğe Çöllolar’da hayatını kaybeden maddecilerde dahil edilmeli”
Afşin Ülkücü İşçileri Derneği Başkanı Keramettin Erdoğan, Soma’da meydana gelen maden faciasında hayatını kaybeden madenciler için uygulanacak sivil şehit çalışmasına Çöllolar Kömür Havzası’nda hayatını kaybedenlerinde katılması gerektiğini kaydetti.
Afşin Ülkücü İşçileri Derneği Başkanı Keramettin Erdoğan, yazılı bir açıklama yaparak Soma’da meydana gelen maden faciasında hayatını kaybeden madenciler için uygulanacak sivil şehit çalışmasına Çöllolar Kömür Havzası’nda hayatını kaybeden 11 madencinin de dahil edilmesi gerektiğini kaydetti.
Erdoğan, yaptığı açıklamada şunlar kaydedildi:
Manisa'nın Soma ilçesinde 13 Mayıs 2014 tarihinde cumhuriyet tarihinin en büyük maden kazası gerçekleşmiş ve 301 madencimiz hayatını kaybetmiştir. Öncelikle hayatını kaybeden madencilerimize Allah’tan rahmet yakınlarına sabır diliyorum. Hükümetin, Soma’da meydana gelen maden kazası sonucu ölen madencilerin sivil şehit sayılması ve yakınlarına bu kapsamda kamu imkanlarından yararlandırılması ile ilgili bir çalışma yapacağı bilinmektedir. Hükümetin yapacağı bu çalışmaların geçmiş yıllarda meydana gelen maden kazaları sonucu hayatını kaybeden madencileri ve yakınlarımda kapsamasını istiyoruz. Bilindiği üzere 6 ve 10 şubat 2011 yılında Afşin Çöllolar kömür sahasında meydana gelen göçükte 11 madencimizin hayatını kaybetmiştir. Hükümetin yapacağı çalışmada bölgemizde meydana gelen maden kazası sonrası hayatını kaybeden madencilerimizde kapsamalı ve yakınlarına kamu imkanlarından yararlanma hakkı verilmelidir. Somada yaşanan maden kazası toplumumuzda çok derin üzüntüye sebep olmuştur .Böylesi elim kazaların tekrarlanmaması için hükümetin gerekli teknik ve hukuki önlemleri süratle almalı, uluslar arası çalışma standartlarının uygulanması için gerekli düzenlemeleri hayata geçirmelidir.” dedi.
 
Editör: Haber Merkezi