Çelikler Holding’e ait Afşin Elbistan Linyitleri Kömür İşletmesinde pikap ihalesini alan taşeron firma ihaleyi tek taraflı fes etmesi sonucu 115 kişi işsiz kaldı.

Taşeron firma taşımacılıkta kullanılan pikapları tırlara yükleyerek sahadan çekti.

Konuyla alakalı Çelikler Holding açıklama yaparak, şu ifadelere yer verdi:

 “ Bazı haber internet sitelerinde “Uçan Turizm yetkililerinden 115 işçi için açıklama” başlığıyla verilen haberde, şirketimiz hakkındaki iddialar haksız ve mesnetsiz olup; Uçan Turizm Seyahat İnş Tic. ve San. Ltd. Şti. – Uğur Turizm İnş. Pet. Tem. Tic. ve San. Ltd. Şti İş Ortaklığı ile , EÜAŞ arasında “Afşin Elbistan Linyitleri İşl. Md. İhtiyacı 2016 ve üzeri modelde 49 adet pikap, 2016 ve üzeri modelde 4 adet binek otomobil olmak üzere toplam 53 adet aracın 3 Yıl Süreyle Yakıt Hariç Sürücülü Olarak Kiralanmasına İlişkin” sözleşme 03.05.2018 tarihinde imzalanmıştır. Afşin Elbistan termik santralinin işletme devir hakkı şirketimize 01.12.2018 tarihinde fiili olarak devredilmiş olup; firmayla yapılan protokol ve Afşin- Elbistan – A Termik Santrali İşletme Hakkı Devir Sözleşmesi uyarınca sözleşme ve dokümanları aynı şartlarla uygulanmak üzere anlaşılmıştır. İşin konusu araç kiralanması olup; iş ortaklığına km başına hakediş ödenmekte ve SÖZLEŞMESİNDE YER ALAN FİYAT FARKI FORMÜLÜ UYGULANARAK ÖDEME YAPILMAKTADIR. Şirketimiz; İş ortaklığına yasal düzenlemeler kapsamında, gerek sözleşmeden gerekse yasal mevzuat gereği üzerine düşen yükümlülükleri eksiksiz yerine getirmiş olup; açıklamalar sözleşmeye ve yasal mevzuata aykırılık teşkil ettiği gibi; haksız ve hukuki dayanaktan da yoksundur. Uçan Turizm Seyahat İnş Tic. ve San. Ltd. Şti. – Uğur Turizm İnş. Pet. Tem. Tic. ve San. Ltd. Şti. iş ortaklığı sözleşme şartlarına aykırı olarak sözleşmeyi 01.01.2020 tarihinde tek taraflı feshederek müvekkil şirketi mağdur etmiş ve maddi zarara uğramasına neden olmuştur.  Ayrıca, söz konusu şirket bu  tür açıklamalarla kamuoyunda ve işçiler arasında infial yaratmak suretiyle şirketimizin  ticari itibarını zedelemektedir. Kamuoyunun bilgisine saygıyla sunulur.”

- İşsiz kalan 115 pikap şoförü tarafların anlaşmasını istiyor

Afşin Elbistan Linyitleri Kömür işletmesinde pikap şoförlüğü yapan 115 kişi şirketlerin yaşadığı anlaşmazlık nedeniyle işsiz kaldı. Kışın ortasında işsiz kalan şoförler, Çelikler Holding’den mağduriyetinin bir an önce giderilmesini bekliyor.

Şirketler arasındaki ihtilafın çözülememesi sonucu taşeron firma taşımacılıkta kullanılan pikapları tırlara yükleyerek sahadan çekti. Kömür işletmesinin önünde toplanan şoförler işletmeci şirket ile taşeron firmaya tepki gösterdi.

Editör: Haber Merkezi