Kahramanmaraş'ta telefonla sipariş verdiği lokanta ve pastanelerden para üstü göndermelerini isteyen ve gelen parayı alarak kayıplara karışan şahıs, yürüyüşünden tanınarak yakalandı.
Alınan bilgilere göre, daha önceden hakkında 15 yıl kesinleşmiş hapis cezası, 11 ayrı suçtan da aranması bulunan V.D.K. (33) telefonla aradığı iş yerlerine sipariş verip, siparişiyle birlikte 200 TL para üstü gönderilmesini istedi. Gelen çıraklardan para üstünü alan V.D.K., "Benim hanım üst katta, 200 TL'yi ondan al" diyerek parayı alıp kayıplara karıştı.
V.D.K.'nın bu yöntemle 7 ayrı dolandırıcılık gerçekleştirmesi üzerine Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri harekete geçti. Yaklaşık 300 esnaf bu yöntem hakkında bilgilendirilerek, kendilerine böyle bir telefon gelmesi halinde polise bildirmeleri istendi.
Önceki gün bir esnaf polisi arayarak, aynı şekilde siparişte bulunulduğunu söyledi. Bunun üzerine polis, belirtilen adrese giderek zanlıyı yakalamak istedi. Ancak durumdan şüphelenen V.D.K. kendini belli etmedi. Bunun üzerine olayı araştırırken güvenlik kameralarını inceleyen polis, o an orada bulunan bir kişiyle kameraya takılan kişinin eşkalinin tuttuğunu tespit etti. Yürüyüşünden V.D.K.'yı teşhis eden polis, zanlıyı yakalayarak gözaltına aldı.
Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü'ne getirilerek sorgulanan zanlı, hakkındaki suçlamaları kabul ederken, daha önceden de İstanbul, Eskişehir, Adana ve bazı büyükşehirlerde aynı yöntemle dolandırıcılık yaptığını itiraf etti.
Zanlı, emniyetteki işlemlerinin ardından bugün adliyeye sevk edildi.
4 HIRSIZ 1 AYLIK ÇALIŞMAYLA YAKALANDI
Öte yandan, Kahramanmaraş'ta iş yerlerinin kepenk ve camlarını kırarak hırsızlık yaptığı öne sürülen 4 kişi yakalandı.
Alınan bilgilere göre, son dönemde iş yerlerinden sigara ve para hırsızlığının artması üzerine Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri harekete geçti. Polisin yaptığı yaklaşık 1 aylık araştırmanın ardından, olayı gerçekleştiren şahısların H.G., İ.E., M.K. ve yaşı küçük olan O.B.'nin olduğu belirlendi.
Hazırlıklarını tamamlayan polisin, zanlıların kaldığı ikamete yaptığı operasyonda çok sayıda sigara ve nakit para ele geçirildi. Gözaltına alınan zanlılar, emniyetteki işlemlerinin ardından bugün adliyeye sevk edildi.
Editör: Haber Merkezi