CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır, "Önümüze konulan sandıkta yapacağımız tercih, devletimizin, memleketimizin ve ülkemizin geleceği adına, bekası adına yapacağımız bir tercihtir. O nedenle bu bir memleket meselesidir." dedi.

Sındır, partisinin Dulkadiroğlu ilçe binasında yaptığı basın açıklamasında, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin demokratik laik bir hukuk devleti olduğunu, bu temel ilkeyi yaşatmaları ve geleceğe taşımaları gerektiğini söyledi.

16 Nisan'da anayasa değişikliğine karşı kullanacakları tercihin bir siyasi partinin iktidar mücadelesi olmadığını dile getiren Sındır, bunun Adalet ve Kalkınma Partisi'ne karşı Cumhuriyet Halk Partisi'nin bir iktidar mücadelesi olmadığını belirtti.

Referandumun herhangi bir siyasi partinin iktidar mücadelesi olmadığına dikkati çeken Sındır, şöyle konuştu:

"Önümüze konulan sandıkta yapacağımız tercih, devletimizin, memleketimizin ve ülkemizin geleceği adına, bekası adına yapacağımız bir tercihtir. O nedenle bu bir memleket meselesidir. Şimdi geçmişte Adalet ve Kalkınma Partisi'ne oy vermiş seçmenlerimiz olabilir, Milliyetçi Hareket Partisi'ne oy vermiş seçmenlerimiz olabilir, Cumhuriyet Halk Partisi'ne, Halkaların Demokratik Partisi'ne veya Meclise gelememiş dahi olsa Saadet Partisi'ne, Büyük Birlik Partisi'ne, Demokratik Sol Parti'ye ve diğer bütün siyasi partilere veya herhangi bir siyasi düşüncenin arkasında olan seçmenlerimiz olabilir. Gelecekte de bunların olabilmesini biz arzularız, demokrasinin temel koşuludur, çoğulculuk, demokrasinin temel bir ilkesidir azınlıkta olan düşüncenin dahi yaşayabilmesi yaşatılabilmesi ve o düşüncenin bir gün iktidara gelebilme yolunun açık tutulmasıdır. "

"Hayır" kampanyası yürüttüklerini kaydeden Sındır, daha güçlü parlamenter sistemi oluşturmaya ihtiyaçlarının olduğunu sözlerine ekledi.

Editör: Haber Merkezi