Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’nin kütüphane hizmetleri aralıksız olarak devam ediyor.

Teknik belediyecilik hizmetlerinin yanı sıra sosyal, kültürel ve eğitim alanlarında da hizmet vermeyi kendisine şiar edinen Büyükşehir Belediyesi, Şiirin Başkenti, şairler, yazarlar ve fikir adamlarını bağrından çıkaran Kahramanmaraş’ta eğitimin daha üst seviyelere yükselmesi adına evlerinde ders çalışma imkanı bulamayan öğrenciler için kütüphane hizmetlerine devam ediyor.

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’un yerel seçimler öncesi ‘öğrencilerimizin ikinci velisi olacağız’ sözünden hareketle eğitim alanında 25 Milyon TL’lik yatırım yapan Büyükşehir Belediyesi ayrıca mahallelere ve ilçelere kurulan kütüphanelerle de öğrencilere hizmet vermeye devam ediyor.

Şu anda 17 adet Halk Kütüphanesi ile hizmet veren Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Kütüphaneler Şube Müdürlüğü, iki adet kütüphanenin de inşaatına başlamış durumda.

Evlerinde ders çalışma ortamı bulamayan öğrencilere hizmet veren Büyükşehir Halk Kütüphaneleri, kışın sıcak, yazın ise serin bir ders çalışma ortamı sağlıyor.

Şehrin muhtelif yerlerine dağılmış kütüphanelerde yaklaşık 70 bin kitap bulunurken, bazı kütüphanelere günlük 150-200 bazılarına ise 650-800 civarında öğrenci ve vatandaş geliyor.

Büyükşehir Halk Kütüphanelerine Türk Edebiyatına damga vurmuş şair, yazar ve fikir adamlarının isimleri verilerek, gelecek nesillere örnek teşkil etmesi sağlanıyor.

Şu anda bir tanesi Dulkadiroğlu İlçesi Bahçelievler Mahallesi’nde bir diğeri de Göksun’da olmak üzere iki kütüphanenin inşaatı devam ederken, faal olarak hizmet veren Kahramanmaraş Büyükşehir Halk Kütüphaneleri şunlar:

1-Cemil Meriç Halk Kütüphanesi

2-Saçaklızade Halk Kütüphanesi

3-Sezai Karakoç Halk Kütüphanesi

4-Erzurumlu İbrahim Hakkı Hazretleri Halk Kütüphanesi

5-Süleyman Çelebi Halk Kütüphanesi

6-Nuri Pakdil Halk Kütüphanesi

7-Mehmet Akif İnan Halk Kütüphanesi

8-Şehit Çolak Durdu Halk Kütüphanesi

9-Karacasu Halk Kütüphanesi

10-Erdem Beyazıt Halk Kütüphanesi (Türkoğlu)

11-Helete Halk Kütüphanesi (Çağlayancerit)

12-Turgut Reis Halk Kütüphanesi

13-Necip Fazıl Kısakürek Halk Kütüphanesi

14-Ali İpek Halk Kütüphanesi

15-Ahmet Kabaklı Halk Kütüphanesi

16-Rasim Özdenören Halk Kütüphanesi

17-Cahit Zarifoğlu Halk Kütüphanesi
Editör: Haber Merkezi