Afşin ve Elbistan'da kapı kapı dolaşarak insanları sigarayı bırakmaya ikna eden Sefer Yanık, sigarayı bıraktırdığı kişilerden topladığı paketlerle iş yerinin duvarlarını kapladı.
 
Afşin’e bağlı Çoğulhan beldesinde ikamet eden Sefer Yanık, babasının sigaradan ölmesinin ardından başladığı sigara bıraktırma kampanyalarının yanına bir yenisi daha ekledi.
‘İzmarite Son’ kampanyasına start veren Sefer Yanık, yıllardır iş yerinde biriktirdiği sigara paketleriyle, ofisini yeniden düzenledi. Sigaranın zararlarına dikkat çekmek adına iş yerinin tavan ve duvarını sigara paketleriyle ören Yanık, iş yerine sığmayan sigara paketlerini ise yakarak imha ediyor.
İnsanoğlunun en büyük düşmanının sigara olduğunu ifade eden Sefer Yanık, günde iki paket sigara içen bir kişinin, bir ailenin günde 20 ekmek, bir aylık et ihtiyacını giderdiğini, yıl içerisinde bir otomobil parasını heba ettiğini söyledi.
Sadece konuşarak Çoğulhan beldesi başta olmak üzere Afşin, Elbistan, Kahramanmaraş ve Türkiye’nin değişik bölgelerinde onlarca tiryakinin sigarayı bırakmasına vesile olan Sefer Yanık, düzenlediği sigara bıraktırma kampanyalarına vatandaşlardan ve devlet yetkililerinden destek istedi.
Sigarayı bırakmak isteyen ama bırakamayan vatandaşlara çağrıda bulunan Yanık, tiryakileri kendisiyle iletişime geçmesini istedi.
Sigarayı Sefer Yanık sayesinde bıraktığını ifade eden Mehmet Özer ise, “Sefer amcayı çalışmalarından dolayı kutluyorum. Sefer amca sayesinde sigarayı bıraktım. Biz belde halkı olarak kendisinin arkasındayız. Vatandaşları da bu kampanyaya destek olmaya davet ediyorum” dedi.
Editör: Haber Merkezi