Afşin Sosyal Güvenlik Kurumu  (SGK) Merkezi Müdürü Nevzat Akbaba, SGK borçlarını yapılandırma peşin ödemelerinin ve ilk taksitlerin ödenmesinin 31 Mart’ta geçekleştirmeyen vatandaşların yapılandırma fırsatından yararlanabilmesi ve yapılandırmasının bozulmaması için peşin ödeme tutarını geç ödeme zammı ile birlikte 30 Nisan’a kadar ödemeleri gerektiğini belirtti.

Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun kapsamında yapılandırılan borç ödemelerine ilişkin Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) yapılandırma için son tarihi açıkladı.

yapılandırma için başvuru yaptığı halde ödeme yapmayan vatandaşlara yeni bir hak tanındığını belirten Afşin SGK Merkezi Müdürü Nevzat Akbaba,  prim borçlarının 30 Nisan 2021'e kadar peşin veya taksitler halinde ödenmesi durumunda gecikme cezasının ve zammının tamamının silineceğini söyledi.

SGK borçlarını yapılandıran ve peşin son ödeme tarihi olan 31 Mart'ı kaçıran vatandaşlar için hatırlatmada bulunan Akbaba, “ Sigorta, genel sağlık ve işsizlik sigorta pirim borçları yapılandırılmıştı. Yapılandırmaya başvurduğu halde taksitle ödeme planını tercih eden ancak taksit ödemediği için yapılandırması bozulan işverenlere yeni bir hak tanındı. SGK borçlarını yapılandırmaya yasal süre içerisinde başvurmak kaydıyla, taksitle ödeme yolunu tercih etmiş olan İşverenlerin, ilk taksiti ödeyip ödemediği göz önünde bulundurulmaksızın 30 Nisan mesai sonuna kadar peşin ödeme talebinde bulunması ve peşin olarak hesaplanan borcu 6183 sayılı Kanunun 51. maddesine göre belirlenen gecikme zammı oranı üzerinden hesaplanacak geç ödeme zammı ile birlikte ödemesi halinde peşin ödeme hükümlerinden yararlanılması mümkün olacak. 30 Nisan'a kadar geç ödeme zammı ile birlikte peşin ödeme yapılması halinde yapılandırmanın bozulmayacak ve yapılandırma haklarından yararlanmaya devam edebilecekler.” açıklamasında bulundu.

Editör: Haber Merkezi