Afşin Sosyal Güvenlik Merkezi İlçe Müdürü Nevzat Akbaba, Afşin Şoförler ve Otomobilciler Odasına nezaket ziyaretinde bulundu.

Afşin Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Adnan Kabaağaç'ı makamında ziyaret eden Afşin Sosyal Güvenlik Merkezi İlçe Müdürü Nevzat Akbaba "vergi borcu olanlar için yapılandırma başvuru sona erdiğini söyledi.

Afşin Sosyal Güvenlik İlçe Müdürü Nevzat Akbaba, borçlarını yapılandırarak başvuru yapan vatandaşların borçlarını 2'şer aylık dönemler halinde 6,9,12 ve 18 eşit taksitle ödeme yapabileceklerine değindi. 

Akbaba, "Motorlu taşıtlar vergisi, trafik idari para cezası, geçiş ücreti ve idari para cezası, diğer idari para cezaları, öğrenim kredisi ve katkı kredi borçları, pasaport harcı ve değerli kağıt bedeli gibi birçok borcun yapılandırması için alınan başvuruları tamamlandı.

Borcunu peşin ödeyenler için hesaplama sonrasında borç aslı dışında kalan tutarın yüzde 90'ının silinecek, taksitle ödemeyi tercih eden borçluların ise 2'şer aylık dönemler halinde 6,9,12 ve 18 eşit taksitle çok avantajlı taksitlendirme farkı ile ödeme yapabilecekler. Yapılandırmadan yararlanmak için herhangi bir teminat istenmeyecektir. Yapılandırmadan önce tatbik edilen hacizler, yapılacak ödemeler nispetinde kaldırılacak, yapılandırmada ilk taksitin süresinde ve tam olarak ödenmesi halinde 'borcu yoktur' yazısının alınabilecek" dedi.

Yapılandırmanın vatandaşlara büyük kolaylık ve avantajlar sağladığını dile getiren Akbaba, yapılandırmanın sadece prim borcunu kapsamadığını belirterek, aynı zamanda idari para cezaları, iş kazası veya meslek hastalığı sonucunda doğan rücu alacakları, yersiz ödenen gelir ve aylıklardan doğan alacakların, Bağ-Kur (4-b) sigortalılarının daha önce dondurulan hizmet sürelerinin ihyasını da kapsadığı söyledi.

Ziyaretten dolayı memnuniyetini ileten Afşin Şoförler Odası Başkanı Adnan Kabaağaç, Afşin Sosyal Güvenlik İlçe Müdürü Nevzat Akbaba’ya teşekkür etti.

Editör: Haber Merkezi