Afşin Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Bekir Sıtkı Can’la görüş alışverişinde bulunan Akbaba, söz konusu kanun hakkında bilgiler aktardı.

1 Şubat tarihine kadar uzatılan yapılandırma fırsatından iş dünyasının istifade etmesi gerektiğini ifade eden SGK Afşin İlçe Müdürü Nevzat Akbaba, “Söz konusu kanun ile sigorta primleri, Genel Sağlık Sigortası primleri, işsizlik sigortası primleri, 2021 yılı öncesi kesinleşen idari para cezaları, iş kazası, meslek hastalığı veya malullük sonucunda doğan rücu alacakları, yersiz ödenen gelir ve aylıklardan doğan alacaklar, Bağ-Kur sigortalılarının daha önce durdurulan hizmet sürelerinin ihyası halinde doğan alacaklar, İsteğe bağlı ve topluluk sigortası primleri, yapılandırma kapsamına alındı” diye konuştu.

Borçlarını yapılandıran işverenlerin, ilk iki taksitin ödenmesi durumunda borcu yoktur yazısı alabileceğini ve yapılandırma dışında borcu yoksa teşviklerden yararlanabileceğini anlatan Akbaba, “Bu önemli fırsattan tüm işverenlerin faydalanması çok önemli. Biz de bu çerçevede meslek odalarımız ve iş dünyası ile bir araya geliyoruz” açıklamasında bulundu.

ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Sıtkı Can, “SGK ilçe Müdürümüz Sayın Nevzat Akbaba beyle Geçmiş SGK borçlarıyla ilgili yapılandırma sürecini değerlendirdik. Tüm esnaf kardeşlerimizi bilgilendirmiş olsak da yapılandırmadan yararlanacak esnaflarımızla ilgili son tarih 1 Şubat olduğunu buradan bir kez daha hatırlatmak isteriz” diyerek ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Editör: Haber Merkezi