Sevin Grubu muhtarları, Afşin'e bağlı Sevin Grubu Köylerinde yaklaşık 11 bin dönümlük araziyi sulayacak olan Binboğa Gölet'inin projesinin yapım çalışmaları hakkında bilgi almak için Kahramanmaraş DSİ 20. Bölge Müdürü Mevlüt Aydın'ı makamında ziyaret etti.
 
Binboğa Köyü yakınlarında, Çukurpınar deresi üzerinde yapılmasına başlanan ve 11 bin dönümlük araziyi sulayacak olan Binboğa Gölet'i hakkında bilgi almak için Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Ahmet Canpolat, Büyük Sevin Muhtarı Bekir Aytaç, Türksevin Muhtarı Mustafa Soydan, Çukurpınar Muhtarı Süleyman Akkaya ve Binboğa Muhtarı Kazım Cinpolat, Kahramanmaraş DSİ 20. Bölge Müdürü Mevlüt Aydın'a ziyaret gerçekleştirdi.
Yapılan ziyaret hakkında bilgi veren Büyük Sevin Mahallesi Muhtarı Bekir Aytaç,  Binboğa köyü yakınlarında Çukurpınar deresi üzerinde yapılmasına başlanan Binboğa Göleti’nin sulama projesinde Büyük Sevin'in dahil olmadığını öğrendik ve bu durumun düzeltilmesi için DSİ  Bölge Müdürümüzü ziyaret ettik ve bu konu hakkında görüştük. Bölge Müdürümüz bunun düzeltileceğini ve Büyük Sevin Mahallesinde bulunan tarım arazilerinin Binboğa Göletinden faydalanacağını söyledi. Kahramanmaraş DSİ 20. Bölge Müdürü Mevlüt Aydın, ayrıca Sevin grubunda bulunan tarım arazilerinin sulama suyuna kavuşması için ellerinden gelen tüm gayreti gösterdiklerini söyledi. Bizlerde Sevin Grubu mahalleleri muhtarları olarak göstermiş olduğu ilgi ve alakaya teşekkür ederek ziyaretimize son verdik. Ayrıca DSİ Bölge Müdürlüğümüze yapmış olduğumuz ziyaretin ardından Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Su Ve Kanalizasyon İdaresi  (KASKİ) Genel Müdürü Mustafa Altınok'u makamından ziyaret ederek Akdere İçme Suyu Projesi hakkında bilgi aldık.
Büyük Sevin Mahallesi Muhtarı Bekir Aytaç, ayrıca Kahramanmaraş Büyükşehir Beldiyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürü Mustafa Altınok ile bir görüşme yaptıklarını kaydetti.
Aytaç " DSİ Bölge Müdürlüğümüze yapmış olduğumuz ziyaretin ardından Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Su Ve Kanalizasyon İdaresi  (KASKİ) Genel Müdürü Mustafa Altınok'u makamından ziyaret ederek;  Sevin grubu mahallelerindeki içme suyu problemlerini ilettik. Ayrıca bu bölgenin Akdere İçme Suyu Projesine dahil edilebilmesi için neler yapılabileceği hakkında bilgi aldık." diye konuştu.
 
Editör: Haber Merkezi