Afşin'de sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlenen 1 kişi yaşamını yitirdi.

Edinilen bilgiye göre olay, Dedebaba Mahallesinde Çınar Sokakta meydana geldi. Ali Safi isimli vatandaştan haber alamayan komşuları, eve giderek zili çaldı. Safi'nin kapıyı açmaması üzerine yakınlarına haber verildi.

Eve gelip kapıyı açarak içeri giren komşuları ve yakınları, Safi'nin hareketsiz yattığını gördü ve durumu yetkililere bildirdi.  Eve gelen sağlık ekiplerinin yaptığı kontrolde Safi'nin, gece yaktığı sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlenerek öldüğünü belirledi.

Hayatını kaybeden Safi'nin komşuları tarafından bulunduğunu belirten Dedebaba Mahallesi Muhtarı Hüseyin Ceyhun, " Mahallemizde ikamet eden Ali Safi isimli vatandaşımız olay sırasında evde tek başına kalıyormuş. Safi'nin eşi diyaliz hastası olduğu için çocuklarının yanına tedavi için göndermiş. Evde tek başına olduğunu bilen komşuları Ali Safi'yi gün boyu görmedikleri için zili çalıyor ve haber alamadıkları için önce yakınlarına haber veriyorlar. Ardından eve giren komşuları ve yakınları Safi'yi yerde hareketsiz olarak bulmuşlar." diye bilgi verdi.

Safi'nin cenazesi, Afşin Cumhuriyet Başsavcılığı incelemesinin ardından Afşin Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Editör: Haber Merkezi