Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’nin, Kahramanmaraş’ta yetişen kültür, sanat ve edebiyat değerlerine sahip çıktığı programlar serisi tüm hızıyla devam ediyor.

Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen Şeref Turhan’ı Anma Programı Katiphan Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi.

Vefatının 17. Yıldönümünde Şeref Turhan’ı Anma Programı 13 Ocak 2016 Çarşamba günü saat  19.30’da Katiphan Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi.

Moderatör Dr. Mehmet Fetih Yanardağ başkanlığında yapılan Anma Programına Ahmet Yaşar Başer “Şeref Turhan’la Gazetecilik Yıllarımız”, Mehmet Fiskeci “Şeref Turhan’la Hatıralar”, Ali Büyükçapar “Şeref Turhan’ın Şiirlerinin Tematik İncelemesi” ve Serdar Yakar “Şeref Turhan’ın Cuma Yazıları ve Eserleri” konularında bilgiler aktararak Şeref Turhan’ı anlattılar.

Merhum Şeref Turhan’ın ailesi ve sevenlerinin katıldığı programın sonunda konuşmacılara katılım belgeleri takdim edilirken, Turhan Ailesi adına söz alan Hasibe Turhan; “Büyükbabamın böylesine anlamlı bir programla anılması bizleri gerçekten mutlu etmiştir. Büyükbabam en çok beni severdi ve doğumumdan itibaren hemen her günümü kayıt altına almıştı. Bugün de benim doğum günümdü. Bana en güzel verilen bir doğum günü hediyesidir. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Anma programı topluca hatıra fotoğrafı çekimi ile sona erdi.

Editör: Haber Merkezi