Afşin'de Kurban Bayramına sayılı günler kala pazarda alışveriş yoğunluğu yaşandı. Ürünlerin ucuzlaması bayramın gelmesiyle birlikte hem vatandaş hem de esnafın yüzü güldü.

Afşin Cevlanlıoğlu İbrahim Efendi Kapalı Semt Pazarı'nda vatandaşlar hem bayram alışverişi hem de kışa hazırlık için kurutmalıklar, salçalık için domates alışverişini yapıyor. Alışveriş yoğunluğundan dolayı da esnafların da yüzü gülüyor.

Kurban Bayramının yaklaşması nedeniyle pazarda hareketlilik yaşandığını ifade eden pazarcı esnafı İbrahim Ayar “Kurban Bayramına sayılı günler kala pazar da bereketlilik yaşıyoruz. Vatandaşlar pazar alışverişlerini arttırdı. Bundan dolayı da satışlarımız arttı. "dedi

Pazarcı esnaflarından Merdan Datlı, Bayram ile birlikte kurutma sezonunun aynı ana denk gelmesinin kendileri içi iyi olduğunu söyleyerek ifadelerine şu şekilde yer verdi: “Bayrama sayılı günler kala satışlarımız iyi. Kurutmalık sezonu ile bayram çakıştı tabi buda bizim için iyi oldu. Buna yerli ürünlerin de çok etkisi var. Vatandaşlar da genellikle ürünleri kurutmalık için alıyor. Bayram için alışveriş yapanlar da var. Allah’a şükürler olsun ürünlerimiz yeteri kadar var. Herkese iyi bayramlar diliyorum”

Pazara gelen vatandaşlar ise sebze ve meyve fiyatlarının gayet normal olduğunu. Bayrama sayılı günler kaldığını ve bundan dolayı pazara alışverişe çıktıklarını. Ayrı yeten kış hazırlıklar içinde kurutmalık ve salçalık ürünler almak için pazara geldiklerini söylediler.

Afşin Cevlanlıoğlu İbrahim Efendi Kapalı Semt Pazarı'nda sebze ve meyve fiyatları  şu şekilde:

Çilek 7. 5 TL, erik 2 TL, karpuz 0.75 TL, kavun 1.5 TL, şeftali 2.5 ile 4 TL, elma 2 TL, incir 7 TL, ve üzüm 2.5 TL

Yerli Domates 2 TL, domates 1 TL, salatalık 2 TL, süs biber 4 TL, biber 2.5 TL, patlıcan 1.50 ile 2 TL, kabak 1.50 ile 2 TL, fasulye 3.50 TL, patates 1 TL, soğan 1 TL, acur 3 TL ve sarımsak 6 TL

Editör: Haber Merkezi