Afşin'de havaların soğuması ile birlikte Cevlanlıoğlu İbrahim Efendi Kapalı Semt Pazarı'nda kışlık sebze ve meyveler tezgâhlarda yerini yavaş yavaş alıyor.

Cevlanlıoğlu İbrahim Efendi Kapalı Semt Pazarında kış hareketliliği başladı. Kış aylarının vazgeçilmezi olan sebzeler pırasa, ıspanak, karnabahar , marul, lahana, ve meyvelerden nar, mandalina, elma, hurma gibi ürünler tezgahları doldurdu.

Yaz dönemi meyvelerinin tezgâhlarda azaldığını ve şu günlerden itibaren tezgâhlarda narenciye grubu meyvelerin yer almaya başladığını aktaran pazarcı esnafı Ahmet Kaya, satışların ise beklenen seviyede olmadığını belirtirken şu sözlerle pazarın durumu hakkında bilgi verdi:

"Meyvelerde sezon başı olduğun için önemli bir artış yok. Havaların iyi gitmesi de meyve fiyatlarında önemli bir yükselişe neden olmadı. İlerleyen günlerde fiyatların çok fazla değişeceğini sanmıyorum. Ancak havalar iyice soğuduğunda fiyatlarda bir yükseliş görülecektir. Aşırı soğuklarda meyveler don olayına da maruz kalır. Bugünlerde satışlarımız beklentimizi karşılamıyor. Vatandaşlar mandalina ile narı ihtiyacı olduğu kadar alıyor. Önümüzdeki günlerde bir hareketlilik yaşanmasını bekliyoruz” dedi.

Müşterilerin gribal enfeksiyonlara karşı yaz sebze ve meyvelerinden daha çok kışlıkları tercih ettiğini ifade eden satıcı Esnaf İsa Karakoç, "Kış mevsiminin yaklaşması ile kışlık sebze ve meyveler tezgâhlarımız da bulunmaya başladı. Kavun, karpuz, şeftali ve armut yerine elma, portakal, mandalina ve nar gibi C vitamini ağırlıklı meyveler yerini aldı. Sebze olarak da pırasa, ıspanak, karnabahar, brokoli gibi sebzelerimiz mevcuttur."

Esnaf Mehmet Sakar ise havaların soğumasıyla gribe yakalanan vatandaşlar ve gribe yakalanmamak için C vitamini ağırlıklı olan meyveler tüketerek, hastalıklara karşı korunmaya çalıştıklarını. Yaz ürünlerinin bitmesiyle birlikte tezgâhlarda kış meyve ve sebzeler yerlerini aldığını söyledi.

Sebze ve meyve fiyatları

Sebze fiyatları:

Domates: 3 TL – salatalık: 2 TL –  kabak: 4 TL – patlıcan: 2 TL – sivri biber: 4 TL – karnabahar: 3 TL –ıspanak: 3 TL – marul: 2. 5 T – soğan: 1 TL –patates: 1 TL – maydanoz: 1 TL – limon: 3 TL – kıvırcık: 3 TL – turp: 2. 5 TL  – karalahana: 2 TL  – havuç: 2 TL  – lahana: 8 TL.

Meyve fiyatları:

Mandalina: 1.25 TL – muz: 5 TL – elma: 1. 5 TL  – nar: 2 TL – hurma: 4 TL.

Editör: Haber Merkezi