Şeker İşçileri (Şeker-İş) Sendikası Elbistan Şubesi Başkanı İsmail Şahin, 1998 yılından bu güne kadar Şeker Fabrikalarına işçi alımı yapılmadığını söyledi.
Şahin, yaptığı basın açıklamasında, şeker fabrikalarındaki taşeronlaşmanın işçi sorunlarını artırdığını öne sürdü.
Türkiye Şeker Fabrikaları'na 1998 yılından bu güne yani 15 yıldır işçi alımı yapılmadığını belirten Şahin, şunları kaydetti: "1998'li yıllarda Türkiye Şeker Fabrikaları'nın işçi sayısı yaklaşık 25 bindi. Şimdi ise bu sayı 10 binlere kadar düştü. Bu fabrikalarda taşeronlaşmaya önem vermek ve iki ayrı iş gücü oluşturmak, Şeker Fabrikalarında işçi sorunlarını daha da artırmıştır. Şeker Fabrikaları'nda ihtiyaç duyulan işçi gücü açıklarını mevcut çalışan işçilerimizin 8 aylık iş akitlerinin askıda olduğu süreleri çalışma sürelerine katmakla verimli olacağı görüşünü paylaşmaktayız."
Şahin, bir iş yerinde iki emek gücü oluşturmak, 20-25 yıllık asil işçilere ihtiyaç duymamak, iş akitlerini askıda tutmak, iş yerinde işçi giderlerini azaltmadığı gibi üretimde de kaliteyi artırmadığını savundu.
Fabrikalarda çalışanların sürekliliğinin sağlanması gerektiğini kaydeden Şahin, sözlerini şöyle tamamladı: "Çözümlenmemiş iş gücü sorunlarına ikinci bir sorun katmamak, fabrikalarda üretim ve iş gücü kalitesini artırmak için mevcut çalışanların sürekli çalışmaları sağlamakla artacaktır. İş gücü açıklarının yüzde 50'lerin üzerinde olması, çalışanlarımızın sürekli çalışmalarını zorunlu hale getirmiştir."
Kaynak: AA
Editör: Haber Merkezi