Afşin Kaymakamı Ahmet Can Pınar, Mutlucan Şeker Fabrikasının 34. kampanya dönemini 25 Aralık'a kadar devam ettireceğini söyledi.

Afşin'de şeker pancarı üreticileri ve Mutlucan Şeker Fabrikası yetkilileriyle bir araya gelerek toplantı gerçekleştirdiklerini dile getiren Afşin Kaymakamı Ahmet Can Pınar, çiftçilerin herhangi bir sıkıntı yaşamadan kampanya döneminin sona erdirilmesi için Tarım ve Orman Bakanlığı yetkililerinin süreci takip ettiğini ifade etti.

Çiftçilerin sorunlarıyla ilgilendiklerini ve randevu sistemiyle çiftçilerin şeker pancarlarının alımlarının devam edeceğini ifade eden Kaymakam Pınar, " Elbistan Şeker Fabrikası yetkilileriyle, Afşinli çiftçilerimiz ve muhtarlarımızla bir araya geldik. Orada çiftçilerimiz dertlerini anlattı, görüşlerini bildirdi. Fabrika yetkililerimiz de süreç ile alakalı bilgi verdiler. Afşin Kaymakamlığı olarak şeker pancarı üreten çiftçilerin bir sıkıntı yaşanmadan kampanya döneminin sona ereceği yönünde fabrika yetkililerinden söz aldık." dedi.

Her zaman çiftçilerin yanlarında olacaklarını ifade eden Pınar, " Toplantıda belirttim, çiftçimiz, esnafımız bizim başımızın tacıdır. Devletimiz bir karar aldı ve buradaki şeker fabrikası özelleştirildi. Bu daha iyi hizmet yapılsın diye yapıldı. Orayı işleten insanlarda oradan gelir elde etmek, çalıştırmayı amaçlıyor. Bu özelleştirmenin ardından bir geçiş süreci yaşanıyor. Bu süreçte bir takım aksaklıkların yaşandığını da zaten kendileri de kabul ettiler. Bunu toplantı da birinci ağızdan kendileri de belirterek, önümüzdeki yıl bu yaşanan sorun ve sıkıntıların yaşanmayacağını taahhüt ettiler. Afşin'de bir sıkıntı yaşandığı zaman bizlerin kapıları her zaman açık. Biz ilçemizde sorunları çözmek ve kamu hizmetlerinin aksamadan sürdürülmesi için buradayız.  Pancar alımlarının normal bir şekilde devam edecek. Çiftçilerimizde iklimsel olarak erken yağan kar nedeniyle bir panik yaşadılar. Toplantıda bu durumu fabrika yetkililerine hem çiftçilerimiz birinci ağızdan söylediler. Yetililerde belirli bir program çerçevesinde haftalık olarak randevu sistemiyle alımlara devam edileceğini ve çiftçilerin mağduriyet yaşamaması için gayret göstereceklerini ifade ettiler." açıklamasında bulundu.

Editör: Haber Merkezi