Kahramanmaraş’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 98. Yıldönümü kutlama etkinlikleri tüm hızıyla devam ediyor.

Bu sabah kutlama etkinlikleri kapsamında Ulucamii’de Sabah Namazı’nın akabinde Kur’an-ı Kerim Tilaveti gerçekleştirilerek şehitlerimize ve ebediyete intikal etmiş tüm gazilerimize dualar edildi.

Program dahilinde daha sonra Atatürk Anıtına çelenkler sunuldu. Atatürk Meydanı’nda gerçekleştirilen törenler saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.

Daha sonra Valilik Çelengini Vali Vahdettin Özkan, Garnizon Komutanlığı çelengini 2. Zırhlı Tugay K. Ks. Komutanı Tnk.Alb. Adnan Köşker ve Büyükşehir Belediye Başkanlığı çelengini Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç sundular.

Çelenk sunma programının ardından Sütçü İmam’ın kabri ziyaret edilerek karanfil bırakıldı ve dua edildi.

Daha sonra kutlama etkinlikleri kapsamında Şeyhadil Mezarlığı’na geçen protokol mensupları burada da yeni şehitlik ve eski şehitlik olmak üzere her iki şehitliği ziyaret ederek karanfil bıraktılar ve dua ettiler.

Burada kısa bir açıklama yapan Başkan Erkoç: “Kurtuluş Destanımızın 98. Yıldönümünde başta Sütçü İmam olmak üzere tüm şehitlerimizi şükran ve minnetle yad ediyoruz. Kurtuluş Savaşı’mız da şehit olan şehitlerimize, Çanakkale’de şehit olan şehitlerimize, 15 Temmuz’da şehit olan şehitlerimize, terörle mücadelede şehit olan şehitlerimize, sınır ötesinde Afrin’de mücadelede ederek şehit olan şehitlerimize dualar ediyor saygıyla anıyoruz” dedi.

Editör: Haber Merkezi