Afşin Belediyesinin 2019 yılı kültürel etkinlikleri kapsamında bu yıl 9'uncusunu gerçekleştireceği "Geleneksel Şehitleri Anma ve Yemliha Yürüyüşü" 15 Temmuz Pazartesi günü düzenlenecek.

Kuran'ı Kerim'de adı geçen Eshab-ı Kehf olayını hatırasını canlandırmak ve şehitleri anmak için düzenlenecek etkinlik için Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven,  "2019 yılı kültürel etkinliklerimiz kapsamında, Yedi inanmış Yiğidin hatırası ve 15 Temmuz Demokrasi Kahramanlarını Anmak için Eshab-ı Kehf’e Yürüyoruz.  9. Geleneksel Yemliha Yürüyüşü'nde tüm Afşinli hemşerilerimizi birlikte yürümeye ve akşamında demokrasi kahramanlarımızı anma nöbetine davet ediyorum" dedi.

Geleneksel hale getirdikleri Yemliha Yürüyüşü'nün bu yıl dokuzuncusunu düzenleyeceklerini söyleyen Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, Afşin'de bulunan Eshab-ı Kehf'in evrensel bir öneme sahip olduğunu belirterek, vatandaşları etkinliğe davet etti.

Yemliha Yürüyüşü'nün birlik ve beraberlik değerine sahip çıkmak adına önemli bir etkinlik olduğunu ifade eden Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, “Eshab-ı Kehf bu bölgenin hatta bu ülkenin en büyük değerlerindendir. Son yıllarda yaptığımız çalışmalarla Eshab-ı Kehfi dünya genelinde tanıtmaya çalışıyoruz. İnşallah Eshab-ı Kehf Külliyemizi UNESCO kalıcı listesine dahil ederek bu çalışmalarımızı tamamlamak ve Afşin'i bir turizm şehri haline getirmek istiyoruz. İlçemizde geleneksel hale getirmiş olduğumuz Yemliha Yürüyüşü'nün bu yıl dokuzuncusunu gerçekleştireceğiz. Bu yürüyüşü hem şehitlerimizi anmak, Afşin'de birlik ve beraberliği güçlendirmek hem de 7 inanmış gencin 1600 yıl önce yapılan kıyam harekâtını hep birlikte tekrar dünyaya göstermek adına yapacağız. Bu yürüyüş bir değere sahip çıkma yürüyüşüdür. Bir inanca saygıyı ifade etmedir. Bunun hem bölgemiz için hem de ülkemiz için büyük bir önemi olduğuna inanıyoruz. 15 Temmuz 2016'da aziz Türk milletinin sergilediği tavırla, Eshab-ı Kehf ehlinin sergilediği tavır arasında benzerlikler vardır. Yürüyüş,15 Temmuz 2019 Pazartesi günü saat 17.30'da Afşin Belediyesi önünden başlayacak." açıklamasında bulundu

Yürüyüş etkinliklerinin ardından  '15 Temmuz Demokrasi Kahramanları Anma Nöbeti' etkinliklerinin olacağını belirten Güven,  "15 Temmuz Destanının yeniden yaşamaya tüm kardeşlerimi davet ediyorum” dedi.

Güven, " Yürüyüş etkinliğinin ardından yine 20.30'da Afşin Belediyesi önünde “Demokrasi Kahramanlarımızı Anma Nöbeti' etkinliği olacak. İnşallah demokrasi kahramanlarımızı anacağımız bu etkinliğimizde de tüm Afşinli hemşerilerimizle bir arada olmak istiyoruz." diye konuşmasını tamamladı.

Editör: Haber Merkezi