Kahramanmaraş'ta şehit yakını ve gazilere düzenlenen törenle Devlet Övünç Madalyası verildi.

Özel bir tesiste düzenlenen törende konuşan Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan, 27 şehit yakını ve 3 gaziye devlet övünç madalyası ile berat verileceğini söyledi.

Şehit ve gazileri minnettar olduklarını dile getiren Özkan, şunları kaydetti:

"Milletin, memleketin birliği, bütünlüğü uğruna fedai can veren, gazi olan ailelerimizle beraberiz. Türk milleti şehit ailelerimize, gazilerimize yönelik teveccühlerini, şükranlarını dualarını, birlikteliğini hep göstermek istemiştir. Şehit ailelerimize, gazilerimize yapılan her türlü hizmetin, onların yapmış olduğu fedakarlığın karşısında çok fazla bir kıymeti harbiyesinin olmadığının da şuurundadır Türk milleti. Ama şehit yakını olmak, şehidin evladı, eşi, annesi, babası olmak, gazilerin yakını olmak büyük bir gurur kaynağıdır. Bu şehadet şerbetini içen kardeşlerimiz, memleketin birliğinin güvencesi olmuştur."

Konuşmaların ardından Özkan, tarafından 27 şehit yakını ve 3 gaziye Devlet Övünç Madalyaları takdim edildi.

Törene, Kahramanmaraş Garnizon Komutanı Albay Adnan Köşker, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Ahmet Özdemir ve protokol üyelerinin yanı sıra gaziler ile şehit yakınları katıldı.

Editör: Haber Merkezi