Muhtarlar ve Kurum Amirleri Toplantısı Hüyüklü'de Düzenlendi

Afşin Kaymakamı Ahmet Can Pınar, mahalle muhtarları ve kurum amirlerinin katıldığı ilçe koordinasyon toplantısını Hüyüklü Mahallesinde düzenledi.

Hüyüklü Mahallesi Sosyal Tesisinde gerçekleştirilen toplantıda konuşan Afşin Kaymakamı Ahmet Pınar Can, kurumlarının faaliyetlerinin değerlendirilmesi, istişare edilmesi, muhtarların taleplerinin dinlenmesi ve karşılıklı görüş alışverişinin yapılabilmesi için düzenlenen koordinasyon toplantısında kamu adına yapılan çalışmalar ve hazırlanan projeler detaylarıyla birlikte ele alındığını söyledi.

Kaymakam Pınar, 31 Mart tarihinde yapılacak yerel seçimlerinin yaklaştığını hatırlatarak, seçim sürecinin Afşin ve mahallelerinde huzur ve güven içerisinde tamamlanması için çalışmaların eksiksiz yürütüldüğünü belirtti.

Afşin'in bireysel silahlanma oranın fazla olduğu bir ilçe olduğunu belirten Pınar, "İlçemizde düğün mevsimi başlamak üzere. Düğün ve eğlencelerde havaya ateş açılması konusundaki sorunların çözmemiz gerekiyor. Vatandaşlarımızın en mutlu gününün, hüzün evine çevrilmemesi adına magandalar için ne kadar caydırıcı işlem gerekiyorsa yapacağız." dedi.

"En çok metruk bina bulunan ilçe Afşin"

Afşin'deki metruk binaların kaldırılması için mahalle muhtarlarından talep beklediklerini ifade eden Pınar, şunları söyledi:

"İlçemizde terk edilmiş, sahipsiz, kullanılmayan ve bakılmayan metruk binalar var. Geçtiğimiz günlerde valiliğimizde katılmış olduğumuz toplantıda diğer ilçelerin verilerinde metruk bina sayı 2-3 arasında değişirken ilçemizin tablosunda 20-25 gibi metruk binaların olduğu dikkatimi çekti. Belediyemizle koordineli bir şekilde emniyet ve jandarma bölgelerimizde bulunan, tehlike arz eden bu binalarımızı kaldıracağız. Metruk binalar maalesef uyuşturucu ve değişik madde bağımlılarının mekanı haline gelmiş durumda. Mahallesinde bu tür metruk yapıları bulunan muhtarlarımızın taleplerini alacağız ve belediyemizle işbirliği içerisinde temizleyeceğiz"

"Seçim günü kimse üzerinde silah bulunduramayacak"

Seçim güvenliğini üst seviyede tutacaklarını söyleyen Pınar, "31 Mart tarihinde yapılacak yerel seçimlerinde Afşin'de 210 sandıkta oy kullanılacak. Bu sandıklardan 90 tanesi emniyet, 110 tanesi de jandarma bölgemizde kurulacak. Seçim sürecinin Afşin ve mahallelerinde huzur ve güven içerisinde tamamlanması için çalışmaların eksiksiz yürütüyoruz. Üzülerek ifade etmeliyim ki ilçemizde yaşanan ateşli silahlı işlenen suçlara bakıldığında sayı bir hayli fazla. Seçim günü emniyet müdürlüğümüz ve jandarma komutanlığımız gerekli tedbirleri alacak. Ayrıca seçim sürecinde buna bende dahil güvenlik güçlerimizin haricinde silah taşıma yetkisi yok. " açıklamasında bulundu.

Kaymakam Pınar'ın konuşmasının ardından, kurumlarının amirleri, kurumlarının yaptıkları faaliyetler hakkında bilgi verdi.

Editör: Haber Merkezi