Bir yudum acı su iç böbreğin, 10 bin adım at kalbin hareketlensin’ ve ‘Sigara ve ağızotundan uzak durun, sağlığınızı koruyun’ sloganlarının yer aldığı pankartlar ve afişler eşliğinde Ekinözü Belediyesi’nin desteğiyle sağlıklı bir yaşama dikkat çekmek amacıyla düzenlenen yürüyüşe genci yaşlısı çok sayıda Ekinözülü katıldı.
Sağlıklı yaşam yürüyüşü, Ekinözü Hükümet Konağı önünden başladı. Yürüyüşe Ekinözü Kaymakamı Cüneyt Caner, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili İlker Çitil, Ekinözü Belediye Başkanı Nursi Çeleğen, İl Halk Sağlığı Müdürü Ahmet Yener, AK Parti Ekinözü İlçe Başkanı Bünyamin Şakalar, daire amirleri, muhtarlar, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

Yürüyüş hakkında değerlendirme yapan ilk isim AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili İlker Çitil oldu. Çitil, Sağlık Bakanlığı’nın 'Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı' kapsamında gerçekleştirildiğini söyledi. Çitil, şöyle konuştu:

“Amacımız vatandaşımıza hareketli yaşamı benimsetmek. Sağlıklı toplum sağlıklı yaşamla olur. Bizler de fiziksel hareketsizliğin azaltılabilmesi ve toplumun aktivite alanında bilinç kazanabilmesi için şuan buradayız. İnşallah bu mesajımız herkese ulaşır. Bu etkinliğin gerçekleştirilmesinde katkısı olan herkese teşekkür ediyoruz.”

 Ekinözü Kaymakamı Cüneyt Caner ise, tüm dünyada obezite ile ilgili çok ciddi bir mücadele verildiğini kaydetti. Kaymakam Caner, “Obezite, birçok ülkede ciddi bir sorun teşkil ediyor. Tırnak içerisinde belirtiyorum, Amerika gibi gelişmiş ülkelerde özellikle obezite ile mücadele ediliyor. Obezitenin beraberinde getirdiği çok ciddi sağlık problemleri, toplumun kanayan yarası olarak karşımıza çıkıyor. Bugün biz toplumun bu noktada bilinçlenmesini istiyoruz. Burada siyasetçisinden, belediye başkanına, öğrencilerimize, öğretmenlerimize, kurum müdürlerimize ve mülki amir olarak bizler herkesi davet ettik. Burada bir başlangıç yapıyoruz. Süreklilik kazanması için de elimizden geldiğince destek olacağız” ifadelerini kullandı.

Kaymakam Caner, “Bu ülkenin geleceği gençlere bağlı. Ama sağlıklı nesillere bağlı. Sağlıklı nesiller için de sporu hayatımızın vazgeçilmez bir parçası haline getirmek zorundayız. Bu yürüyüşün bir başlangıç olmasını temenni ediyorum” dedi.

Ekinözü Belediye Başkanı Nursi Çeleğen de, “Bu yürüyüşe destek veren ve katılan herkese teşekkür ediyorum. İnsanların sağlıklı bir şekilde yaşamaları için farkındalık oluşturmamız gerekiyor. Bugün de bu yürüyüş organize edildi” şeklinde konuştu.

Kahramanmaraş İl Halk Sağlığı Müdürü Ahmet Yener ise, “Sağlık Bakanlığımız tarafından yıl boyunca yaptırılan sağlık yaşam yürüyüşlerimizden birini Ekinözü’nde gerçekleştirdik. Katılımcılara teşekkür ediyorum. Sağlıklı yaşamın, doğal hayatın içerisinde bir yaşam şeklimiz olması için gayret ediyoruz. Bu konuda bir farkındalık oluşturmaya çalışıyoruz. Ekinözü’nde bu yürüyüşü, ‘Bir yudum acı su iç böbreğin, 10 bin adım at kalbin hareketlensin’ ve ‘Sigara ve ağızotundan uzak durun, sağlığınızı koruyun’ sloganları ile gerçekleştirdik” değerlendirmesini yaptı.

Ellerinde sağlıklı yaşama dikkat çeken pankartlar taşıyan katılımcıların yer aldığı ve Ekinözü Hükümet Konağı önünden başlayan yürüyüş, Yukarı İçme mevkiinde son buldu.
Editör: Haber Merkezi