Öğrenciler Beden Eğitimi Dersinde Bisiklet Kullanacak

 Afşin’de okullara öğrencilerin fiziksel aktivitelerinin arttırılması amacıyla 99 bisiklet ve 99 kask dağıtıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı işbirliğinde hazırlanan Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Yaşam Programı kapsamında, Afşin’e gönderilen 99 bisiklet düzenlenen törenle okullara dağıtıldı. 

Törende konuşma yapan Kahramanmaraş İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Ahmet Yener "Fiziksel Aktiviteyi Teşvik Projesi 2015-2018" kapsamında okullara bisiklet dağıtımı yapıldığını belirtti.

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı ortaokul 5, 6 ve 7. sınıflarda seçmeli spor ve fiziki etkinlik dersini açan ve 'bisiklet modülü' dersini uygulayan okullara bisiklet dağıtımın yapıldığına değinen İl Halk Sağlığı Müdürü Yener, “ Sağlık Bakanlığının hareketli yaşamı destekleme amacıyla başlatmış olduğu bir projede okullarımıza bisiklet dağıtımını gerçekleştiriyoruz. Ülke genelinde bisikletlerin dağımı yapılıyor. Halk Sağlığı Müdürlüğü olarak Kahramanmaraş ve ilçelerinde de dağıtımını yapmaya başladık” dedi.


Kahramanmaraş’ta bin bisiklet dağıtıldığını ifade eden Yener, “ Bu bisiklet dağıtımı sadece başlangıç, inşallah devamı da gelecek. Okullarımıza dağıttığımız bisikletlere öğrencilerimizin kazasız belasız bir şekilde aktivitelerini gerçekleştirmelerini ümit ediyorum. Hareketli yaşam insan hayatı açısından çok önemli fakat hareketin çocukluktan başlaması daha önemli. Sağlıklı beslenme ve hareketli yaşama dikkat etmemiz gerekiyor. Hareketli bir insan, kalp, damar hastalıkları, obezite , kanser gibi hastalıklara karşı daha dirençli olur. Bu bisikletleri okulumuz idaresine veriyoruz. Okulumuz da öğrencilerin fiziksel aktivitelerinin arttırılmasını sağlamak amacıyla seçmeli spor ve fiziki etkinlik derslerinde bisikletleri öğrencilere kullandıracak” açıklamasında bulundu.

Konuşmanın ardında Afşin Atatürk Ortaokuluna 40, Hüyüklü Ortaokuluna 38 ve Çobanbeyli İmam Hatip Ortaokuluna 21 bisiklet ve kask dağıtımı gerçekleştirildi.

Törene okul idareciler, Afşin Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Dr.Rümeyza Hilal Datlı, okul müdürleri ve öğrenciler katıldı.

Editör: Haber Merkezi