Sağlık- Sen Afşin İlçe Başkanı Yusuf Erdoğan 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla, Afşin Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. İsmail Çelik ve hastane çalışanlarını ziyaret ederek, karanfil dağıttı.

Sağlık çalışanlarının insan hayatını her şeyin üstünde tutarak karşılaştıkları bütün zorluklara rağmen büyük bir özveri ile görevlerini icra etmeye çalıştıklarını belirten Sağlık- Sen Afşin İlçe Başkanı Yusuf Erdoğan, "Dünyanın en zor ve en onurlu görevlerden birini yapan, kendilerini “insana hizmet” ilkesine adamış doktorlarımız ve sağlık çalışanlarımızın bütün çabası vatandaşlarımıza aynı standartlarda etkili ve kaliteli bir sağlık hizmeti sunmaktır. Hastalıklarımızı hızlı bir şekilde sağlığına kavuşmak ve sağlıklarının korunmasına yardımcı olmaktır." dedi.

Sağlıklı yaşama hayatı, tüm bireylerin vazgeçemeyeceği en temel unsur olduğunu ifade eden Erdoğan, "Hızlı ve kaliteli bir sağlık sistemi ise ülkenin gelişmişliğinin en önemli göstergelerinden biridir. Sağlık hizmetlerinin gereği gibi yerine getirilmemesi ve vatandaşların emrine sunması sosyal devlet anlayışının en önemli görevlerinden biridir. Yapılan tüm hizmetler doktorlarımız ve sağlık çalışanlarımızın eliyle verilmektedir. Sağlık hizmetleri bir ekip işidir." diye konuştu.

Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti: "Son 15 yılda sağlıkta dönüşüm programına geçilmiş ve büyük başarıya ulaşılmıştır. Sağlık hizmetleri vatandaşlarımızın ayağına kadar götürülecek insana hizmet odaklı hizmet verilmeye geçilmiştir. Son dönemde hastane fiziki şartları ve ekipmanları arttırılmaya başlanmış ve modern bir yapıya kavuşmuştur. Ancak üzülerek de şunu da ifade etmek zorundayım son zamanlarda, sağlık çalışanlarına karşı bir şiddet uygulayan insanlara rastlamaktayız. Verdiğimiz hizmetin karşılığı bu olmamalı diye düşünüyorum. Şifa veren ellere vefa diyorum ve şiddete hayır diyoruz. Bu vesile ile 14 Mart Tıp Bayramını kutlar bütün sağlık çalışanlarımıza sevgi ve muhabbetle selamlarımı sunar görevlerinde başarılar dilerim." açıklamasında bulundu.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Afşin Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. İsmail Çelik ise, " Sağlık- Sen Afşin İlçe Başkanı Yusuf Erdoğan ve ekibine teşekkür ediyorum 14 Mart Tıp Bayramı haftası nedeniyle bizleri ziyaret etme nezaketinde bulundukları için. Hakikatten özverili olarak insan sağlığıyla uğraşan bir mesleğin mensuplarıyız. Mesaisi olmayan, geri geliyor gecesi, tatili, hafta sonu olmayan bir mesleğin çalışanlarıyız. Zor şartlar altında ama hizmet sunum kalitesini en üst seviyeye çıkartmayı amaç etmiş, hastayı memnun etmeyi amaç etmiş bir sağlık bakanlığı ve onun bünyesinde bir hastanede görev yapıyoruz. Tüm sağlık çalışanlarımızın Tıp Bayramını kutluyorum. Sağlık alanında da daha iyi noktalara gelmeyi umut ediyorum" diye konuştu. 

Konuşmaların ardından, Sağlık-Sen Temsilcileri, Afşin Devlet Hastanesinde görev yapan doktorlar ve sağlık çalışanlarını ziyaret ederek karanfil takdim etti.

Editör: Haber Merkezi