Afşin İlçe Sağlık Müdürü Dr. Rükiye Hatipsoylu, 'Yaşlılara Saygı Haftası' dolayısıyla Afşin Devlet Hastanesinde tedavi gören tedavi gören yaşlıları ziyaret etti.

Yaşlı hastalara çiçek veren Afşin İlçe Sağlık Müdürü Dr. Rükiye Hatipsoylu ve beraberindeki hemşireler 'geçmiş olsun' dileğinde bulunarak, yaşlılar gününü kutladı.

Beslenme konusunda yaşlı hastalara tavsiyelerde bulunan Hatipsoylu, " 18–24 Mart Yaşlılara Saygı Haftası dolayısıyla Afşin Devlet Hastanemizde tedavi gören hastalarımızı ziyaret ettik. Yaşlı bireylerimizin yeterli ve dengeli beslenmesi gerekiyor. Dengeli beslenme hastalıklara direnci artırır. Sigara, alkol, aşırı çay ve kahve tüketimi herkes için zararlı olduğu gibi özellikle yaşlılarımız için önemli sağlık sorunlarına davetiye çıkartmaktadır. Yaşlılarımızın bunlardan uzak durması gerekiyor. Sıvı tüketimine önem verilmeli ve günde 8-10 su bardağı sıvı tüketilmedir. Su, taze sıkılmış meyve suyu, ayran ve çorba yaşlı bireyler için uygun içeceklerdir. Beslenmede ise öğün sayısı artırılmalı, az ve sık yemek yenilmelidir. Sabah kahvaltısı mutlaka yapılmalı ve besin yoluyla alınan enerji ile harcanan enerjinin dengesine dikkat edilmesi gerekiyor. Yaşlılık döneminde beslenme çok önemli. Yaşlı bireylerimizin dengeli beslenmesi buna ve dikkat etmesi gerekiyor." diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi