Afşin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin, “Avrupa Stajı ile Sağlık Hizmetlerinde Gelişim” adlı projesi ile Çek Cumhuriyetine giden öğrencileri “Psikiyatride Tedavi Yöntemleri ve Yaklaşımlar” konulu staj çalışmalarını tamamlayarak yurda döndü.

Konu hakkında açıklama yapan Afşin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Fevzi Kılıç, "Afşin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak  Erasmus+ Programı 2016 Teklif Çağrısı döneminde yürütülen, Ulusal Ajans tarafından hibe desteği sağlanan 2016-1-TR01-KA102-028983 referans numaralı “Avrupa Stajı ile Sağlık Hizmetlerinde Gelişim” başlıklı Bireylerin Öğrenme Hareketliliği projesi kapsamında, Çek Cumhuriyeti’nin Prag kentinde 18 Mart -2 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilen staj çalışmalarına katıldı." dedi.

Öğrencilerin yeni deneyimler kazandığını ve farklı coğrafyadaki insanlarla kültürel etkileşimde bulunduklarına değinen Kılıç, " Projemiz kapsamında hemşirelik bölümü öğrencilerimiz için “Psikiyatride Tedavi Yöntemleri ve Yaklaşımlar” konulu staj çalışmalarını gerçekleştirdik. Beden sağlığı bir şekilde daha görünen ve üzerinde durulan konudur. Fakat beden kadar ruh sağlığı da bir insanın tam sağlıklı sayılabilmesi için önemlidir. Psikiyatri alanı bu yüzden büyük önem arz etmektedir. Bu alanda çalışacak personelin de bilgi ve tecrübesi ekstra önem taşımaktadır. Bu çerçevede hemşirelik bölümü öğrencilerimizin psikiyatride tedavi yöntemleri ve yaklaşımlar hakkında okulumuzda aldıkları eğitime yurtdışında alacakları ek bilgi ve staj tecrübesinin eklenip çalışma hayatına daha tecrübeli bir personel olarak başlamalarını amaçladıklarını amaçladık. Ayrıca 10 öğrenciden oluşan grubumuz farklı coğrafyalarda farklı insanlarla kültürel etkileşimde bulunarak, hayata bakış açıları açısından yeni deneyimler kazanarak programdan memnun şekilde yurtlarına döndüler" açıklamasında bulundu.

Öğrenciler Romanya yolcusu

‘Afetlerde Acil Sağlık Hizmetleri ” konulu staj çalışmaları kapsamında Afşin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin Romanya’nın Bükreş şehrine gideceklerini ifade eden Kılıç, " Yine aynı proje kapsamında 10 öğrenciden oluşan başka bir grubumuz 08 Nisan  - 23 Nisan 2017 tarihleri arasında Romanya’nın Bükreş şehrinde gerçekleştirilecek olan çalışmalara katılmak üzere yurtdışına çıkacak.  Acil Tıp Teknisyenliği alanı öğrencileri olan bu grubumuza da ‘Afetlerde Acil Sağlık Hizmetleri ‘ konulu staj çalışmalarını başarıyla tamamlayarak sorunsuz bir şekilde yurda dönmelerini temenni ediyorum " diye konuştu

Editör: Haber Merkezi