Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak, Partisinin Elbistan İlçe Teşkilatının 9. Olağan Kongresi öncesi Afşin'e gelerek bazı ziyaretlerde bulundu.

Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak Pazar gübü Afşin'e geldi. Genel Başkan Kamalak'ı partililer TOKİ yol kavşağında konvoy eşliğinde karşıladı.

Afşin'de taziye ziyaretlerinde bulunan Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak ilk olarak geçtiğimiz hafta vefat eden Sanayi Eski Genel Müdürü Süfyan Emiroğlu'nun annesi Döndü Emiroğlu'nun evine taziye ziyaretinde bulundu ve ardından Diyarbakır'daki bombalı saldırıda oğlu Hüseyin Utku Gülbahar ile birlikte Şehit olan Polis Memuru Ahmet Gülbahar'ın evine gelerek taziyelerini bildirdi.

Afşin'deki ziyaretlerini tamamlayan Saadet Partisi Genel Başkanı Kamalak, Olağan Üstü Hal ve Türkiye'nin Cerablus Operasyonuna ilişkin şu açıklamalarda bulundu:

" Türkiye'nin Cerablus için gerçekleştirdiği Fırat Kalkanı Operasyonuna destek verdiğimizi en başından belirttik. Kahraman askerlerimiz için dua ediyoruz. Fakat Cerablus'ta fazla derinlere inilmemeli çünkü oradaki bir takım pislikler bizleri bekliyor.  Ama ülkenin güvenliğini sağlamakla hepimiz mükellefiz. Daha derinlere gidildiğinde PKK ve PYD ile aynı anda çarpışmak zorunda kalabiliriz. Bu bölücü örgütün meşrulaşması anlamına gelir. Stratejik ortağımız dediğimiz ABD, PYD'yi kendine daha yakın buluyor. Bütün bunları anlayabilmek için Büyük Ortadoğu Projesinin kim tarafından uygulandığını ve amacının ne olduğunu çok iyi bilmek lazım.

OHAL'in uzatılmasına ilişkin ise, öncelikle Türkiye bu hale gelmemeliydi. OHAL üç ayda uzatıldı ve Sayın Cumhurbaşkanımız belki 12 ay bile yetmeyebilir diyor. Tabiki olağan üstü dönemler, olağan üstü tedbirleri gerektirir. Fakat kanun kurallarıyla meclisi bypass ederek problemleri çözmek mümkün değildir."

Kalamak'ın Afşin ziyaretinde, Saadet Partisi Genel Merkez Yüksek Disiplin Kurulu üyesi Ahmet Emiroğlu ve Saadet Partisi Kahramanmaraş İl Başkanı Av. Mustafa Tüten'de eşlik etti.

Editör: Haber Merkezi