Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, "İslam coğrafyasındaki zulümlerin bitmesi için Müslümanlar bir araya gelip İslam NATO'sunu kurması lazım" dedi.
Kamalak, partisinin gençlik kollarının Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezinde gerçekleştirdiği "Gençlik Şöleni"nde yaptığı konuşmada, milli görüş serüvenini anlattı.
Milli görüş olarak amaç ve hedeflerinin tek olduğunu kaydeden Kamalak, "Hakkı hakim kılmaktır. Adaleti ve kardeşliği esas alan bir sistemi yeryüzünde hakim kılmaktır" ifadesini kullandı.
Kamalak, Kahramanmaraş, Adana ve Gaziantep illerine Patroit hava savunma sistemlerinin kurulduğunu hatırlatarak, 3 kentin hedef haline geldiğini öne sürdü.
Gençlik Şöleni'ndeki konuşmasının ardından Kamalak, partililerle yürüyerek Ulu Cami Meydanı'nda İslam Dünyası Dayanışma Platformu öncülüğünde Mısır ve Suriye'deki katliamları protesto etmek için başlatılan "Adeviyye Nöbeti"ne katıldı.
Kamalak, burada yaptığı konuşmada, Kahramanmaraş'ın destansı kurtuluşundan örnekler verdi.
"Tüm kalbimizle Mursi'nin yanındayız"
İslam dünyasını birlik ve beraberliğe davet eden Kamalak, "Tüm kalbimizle Mursi'nin yanındayız. O maksatla İstanbul'da 1 milyonu aşan insanımızla, inanmış gönüllerle Mursi'ye destek verdik. Ama bunlar yetmiyor. İslam birliğini kurmak gerekiyor. İslam coğrafyasındaki zulümlerin bitmesi için Müslümanlar bir araya gelip İslam NATO'sunu kurması lazım" ifadelerini kullandı.
İslam Ortak Pazarını kurup dolar ve avronun yerine İslam para birimiyle alışveriş yapan bir sistemin tesis edilmesi gerektiğini kaydeden Kamalak, aksi takdirde İslam aleminin sömürülmekten ve ezilmekten kurtulamayacağını söyledi.
Hiçbir İslam ülkesinin kendi sınırını kendisinin çizmediğini dile getiren Kamalak, "Suriye'nin, Türkiye'nin, Mısır'ın, Cezayir'in ve Fas'ın sınırını baba katilleri çizmiştir. Ağlamanın, sızlamanın hiçbir derde derman olmadığını gayet iyi bilmeniz lazım. Eğer ağlamak, sızlamak feryadı figan etmek dertlere derman olsaydı nice yiğitlerin başında anneler, babalar, kardeşler ve bacılar gözyaşı döktüğünde yiğitlerin ayağa kalkması gerekirdi. İşi gereğine göre yapmak gerekir, kardeşlerin bir araya gelmesi lazımdır" açıklamasında bulundu.
Konuşmaların ardından Kamalak ve nöbete katılanlar toplu halde "Rabia" işareti yaptı.
Editör: Haber Merkezi