Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Rektörü Prof. Dr. Durmuş Deveci, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünün çalışmalarıyla Ziraat Fakültesi'nden önde gittiğini söyledi.
Rektör Prof. Dr. Deveci, KSÜ Ziraat Fakültesi konferans salonunda düzenlenen “Kırsal Kalkınmada Kooperatifçiliğin önemi" konulu panelde, “Gördüğüm kadarıyla tarım müdürlüğü çalışmalarıyla bizden önde gidiyor. Çalışmalarla üniversitemizin önde gitmesi lazım. Hocalarımızın kulakları çınlasın. Onların tarım üzerine daha fazla araştırma yapmaları gerekiyor” dedi.
Panellerin verimli geçtiğini de belirten Deveci, “Anladığım kadarıyla kooperatifçilik iyi niyetle işletilirse faydalı olur. İnşallah kooperatifler amacına ulaşır. Ben öz eleştirici yapacağım. Bakınız tarım ve hayvancılık müdürlüğü çok güzel bir tanıtım filmi hazırlamış. Ama üniversitemizin filminin de kısada olsa gösterilmesini isterdim" diye konuştu.
Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İhsan Emiralioğlu ise Kahramanmaraş'ın son derece geniş üretim potansiyeline sahip olduğunu belirterek, "Bu üretim deseninden elde ettiğimiz ürünleri daha ucuza mal etmek ve daha yüksek fiyata pazarlayabilmek bizim için son derece önemli. Zaman zaman büyük şirketlerin bu işi yaptıklarını görüyoruz. Her kooperatifin büyük bir işletme olduğunu düşünüyoruz. Eğer çiftçiler köylerinde birlikte hareket ederlerse bundan ülkemiz kazanır” dedi.
Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ve Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi’nin ortaklaşa düzenlediği panele Ankara Hayvancılık Kooperatifleri Merkez Birliği Başkanı Ahmet Ertürk, Antalya Turizm Gıda Çevre Kadın Girişimi Üretim ve İletişim Kooperatifi Başkanı Kezzban Kaya, İzmir Bademli Fidancılık Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Yönetim Kurulu üyesi Hurşit Nallı katıldı.

Editör: Haber Merkezi