Kahramanmaraş Teknokent Yönetici A.Ş'nin (Teknokent) Olağan Genel Kurul Toplantısı Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Avşar Yerleşkesi Teknokent Toplantı Salonu'nda yapıldı.

Teknokent Yönetim Kurulu Başkanı ve KSÜ Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can, Teknokent'in mevcut durumuna ilişkin yönetim kurulu üyeleri ve ortakları bilgilendirdi.

Kahramanmaraş Teknoloji Geliştirme Bölgesinde (TGB) Kahramanmaraş Teknoloji Transfer Ofisi, Mikro Kuluçka Merkezi, Kuantum Ön Kuluçka Merkezi, Türk Patent ve Marka Kurumu Bilgi ve Doküman Birimlerinin Teknokent Yönetim Kurulu kararlarıyla devreye alındığını ifade eden Can, "Üniversitemizin Teknokent'e geçici olarak tahsis ettiği TGB 2'de farklı sektörlerden firmaların Ar-Ge, yazılım ve tasarım alanındaki çalışmaları devam etmektedir. Daha geniş imkanlarla hizmet verebilmek adına TGB-1 alanında inşa edilen ilk binamız olan Kahramanmaraş Teknokent İdare Binası ve Kuluçka Merkezi'nin büyük bir kısmı tamamlanmıştır." dedi.

Teknokent'te 30 firmanın faaliyet gösterdiğini ve 75 personelin istihdam edildiğini ifade eden Can, Teknokent'te 61 projenin tamamlandığı ve 47 projenin de devam ettiğini belirtti.

Can, projelerden 11'nin Tübitak, 4'ünün Santez, 6'sının Kosgeb ve 4'ünün de Teknogirişim projesi olduğunu dile getirdi.

Sanayi, eğitim ve şehrin iç içe olmasının gelişim ve büyüme açısından gerekliliğinin önemini vurgulayan Can, hiçbir unsurun kendi alanının körlüğü içerisinde kalmaması, çevre ile uyum içerisinde olunması gerektiğini belirterek, kar değil ortak değer oluşturmanın amaçlanması gerektiğini söyledi.

"Üniversite olarak sanayi ve ticaret temsilcileriyle ilişkilerimizi güçlendirmeli ve ortak hareket etme kültürünü geliştirmeliyiz." diyen Can, "Teknokent'i daha üretken bir yapıya dönüştürerek, Kahramanmaraş ticaret ve sanayisine yön veren, yenilikler ve fırsatlara ilişkin yeni bakış açıları geliştiren öncü kuruluş hedefine ulaştırmalıyız." diye konuştu.

Teknokent Genel Müdürü Prof. Dr. Mahit Güneş de Teknokent'in son bir yıla ilişkin verilerini yönetim kurulu üyeleri ve ortaklarla paylaştı.

Editör: Haber Merkezi