Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Akif Özdoğan ile birlikte Kahramanmaraş Türkoğlu İlçesine bağlı Kırmakaya Mahallesinde yaşayan siyam ikizleri Ayşe ve Sema Tanrıkulu’nu evlerinde ziyaret etti.

Türkiye’de Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) giren ilk siyam ikizleri olan ve İlahiyat Fakültesinde okumak istediklerini belirten 18 yaşındaki Ayşe ve Sema Tanrıkulu ile sohbet eden Rektör Prof. Dr. Niyazi Can, “Sizler bizim çocuklarımızsınız. Sizlerin geleceği için Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi yönetimi olarak ne gerekiyorsa yapmaya hazırız.” diye konuştu.

Ayşe ve Sema’nın üniversite tercih aşaması ve yerleştirme sürecinde özel durumlarının değerlendirilmesi hususunda üst mercilerle görüşmeler gerçekleştirdiklerini ifade eden Rektör Can, konunun muhatabı olan bütün kurum ve kuruluşların dikkat ve hassasiyetle süreci takip ettiklerini ifade etti.

“Benim de ikizimin de hayali ilahiyat fakültesinde okumak.” diyen Ayşe Tanrıkulu, “Biz farklı kimliklere sahip iki kişi olsak da aynı bedeni ve aynı kaderi paylaşıyoruz. YKS’de farklı kitapçıklarla sınava girdik. İkizimin bir soruda kararsız kalması durumunda bile yardımcı olmadım. Bugüne kadar derslerimizi hep birlikte yaptık ben okuyorsam o dinledi. Üniversitede bizim bu durumumuzun dikkate alınması için yetkililerden yardım istiyoruz.” dedi.

Geçmişte özel durumları nedeniyle sıkıntılar yaşadıklarını belirten Sema Tanrıkulu ise ‘engellerinden’ dolayı bazı kurslara dâhil olamadıklarını ifade etti.

Asıl engelin vicdan, sevgi ve hoşgörüden yoksun olmak olduğunu belirten Rektör Can, “Sizler engelli değilsiniz. Belki toplumun çoğuna göre dezavantaja sahip olabilirsiniz. Fakat bu özel durumunuz sizlerin ideallerinizin peşinden koşmanıza başarıya ulaşmanıza engel değil. Allah’a tevekkül ederek ideallerinizi gerçekleştirmek için çalışmaya devam edin. Bizler size her hususta destek vermeye hazırız.” şeklinde konuştu.

KSÜ’yü tercih etmeleri ve yerleşmeleri durumunda Ayşe ve Sema’ya eğitim vermekten mutluluk duyacaklarını ve bu konuda gerekli altyapıya sahip olduklarını belirten Rektör Can, Yükseköğretim Kurulu tarafından ‘Engelsiz Üniversite Ödülü’ne layık görülen KSÜ’de dezavantaj gruplarının düşünüldüğü erişilebilir bir eğitim ortamının bulunduğunu söyledi.

KSÜ İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Akif Özdoğan da hayalleri ilahiyat fakültesi okumak olan Siyam ikizleri Ayşe ve Sema Tanrıkulu’na KSÜ İlahiyat Fakültesi hakkında bilgiler verdi.

Editör: Haber Merkezi