Yaz döneminin ilk aylarında cep yakan çilek, yerel bölgelerde üretime başlaması ve fiyatların da düşmesiyle vatandaşların ilgisinin artmasını sağladı.

Organik şekilde yetiştirilen çilek aroması ve lezzetiyle vatandaşların gözdesi oldu.  Fiyatların da düşmesini fırsat bilen vatandaşlar reçellik ve sofralık çileğe rağbet göstermeye başladı.

Sofralık ve reçellik olmak üzere her iki tür çileği de satan Esnaf Ümit Çalık, Ericek bölgesinin kendine has havasıyla, buz gibi kar suyuyla doğal şartlarda, kimyasal ürün kullanmadan üretim yapıldığını ve tezgâhlarda yerini aldığını söyledi.

Bölgemizde çilek yetiştiriciliği başladığını vurgulayan Esnaf Çalık, Ericek yöresine has doğal yetişen Afşin’in en sevilen meyvelerinden biri olan çileğin artık tezgâhlarda yerini almaya başladığını belirtti.

Çalık, “Reçel yapacak Afşinli vatandaşlarımız pazarda ve manavlarda satışa sunulan çileğe de rağbet gösterdi. Çilek, reçeliyle olsun, kompostosuyla olsun en çok tüketilen bir üründür. Kilosu 5 Lirada satışta olan çilek bu mevsimin en çok tercih edilen meyvesidir.” Açıklamasında bulundu.

Editör: Haber Merkezi