AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Dr. Yıldırım Ramazanoğlu, “Avrupa Birliği (AB) ve Türkiye’de Sivil Toplum Diyalog Forumu Parlamentolar Arası Ortak Çalışma” programına katılarak, Türkiye’deki sivil toplum kuruluşları hakkında AB Milletvekillerine bilgiler verdi.
TBMM Avrupa Birliği Uyum Komisyonu ve Türkiye-AB Ortak Parlamento Grubu üyesi olan Ramazanoğlu, “Parlamentolar Arası Değişim ve Diyalog Projesi” kapsamında düzenlenen toplantıda, Türkçe ve İngilizce olarak yaptığı sunumlarda, sivil toplum kuruluşlarını ilgilendiren önemli ve güncel konuları anlattı.
Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış’ın da katıldığı toplantıda konuşan Ramazanoğlu, şunları kaydetti:
“Toplantıda STK’ların ülkemizde kendilerini nasıl konumlandırdıkları ve toplum tarafından nasıl konumlandırıldıkları, STK’lar ile bürokrasi ve siyaset arasında cereyan eden çözüm ve yönetişim ağırlıklı işbirliği ve hükümetimiz tarafından 2005 yılında çıkarılan 5393 sayılı Belediye Kanunu kapsamında hayata geçirilen Kent Konseyi konseptinin tüm STK’lar
için çok önemli bir faaliyet platformu oluşturduğu üzerinde durduk. Diğer yandan Kamu Denetçiliği kurumunun, 12.09.2010 tarihli Anayasa değişikliği sayesinde, bunu izleyen Kamu Denetçiliği Kurumu Kanunu ve yasayı detaylandıran usul ve esaslara ait yönetmelik ile uygulamaya geçirilmesi suretiyle, hem bireysel, hem de tüzel kişilik düzeyinde, tüm STK’lar dahil olmak üzere, çok önemli bir başvuru makamının ülkemize kazandırıldığı gibi hususlarda, AB Üyesi Ülkelerin Milletvekillerini ve tüm yabancı konukları kapsamlı şekilde bilgilendirme imkanım oldu. Özellikle, toplantıyı dinleyici olarak izleyen yerli ve yabancı STK’ların yöneticileri de bu beyanları dikkatle dinleyerek tamamlayıcı sorular sordular. Oldukça verimli bir toplantı gerçekleştirdiğimizi düşünüyorum.”
Editör: Haber Merkezi