İçişleri Bakanlığının talimatları doğrultusunda İl Emniyet Müdürlüğü’nün Ramazan Bayramı tatili boyunca alacak olduğu trafik tedbirler şu şekilde: “Bayram tatili süresince karayollarımızda ve şehir içi yolarında trafik yoğunluğunun önemli oranda artış gösterdiği, sürücülerimizin yakınlarına veya tatillerini geçirecekleri yerlere bir an önce ulaşmak istemeleri nedeniyle trafik kurallarına yeterince uymadıkları ve bunun sonucunda da trafik kazalarının meydana geldiği görülmektedir. Bayram öncesi ve bayram süresince vatandaşlarım izin rahat huzurlu bir trafik ortamında seyahatlerinin sağlanması amacıyla alınan trafik tedbirlerinde”

TERMİNALLERDE;

Terminal giriş ve çıkış yapan bütün otobüslerin; takigrafları. şoförünün alkol durumu, taşımacılık yetki belgeleri. Zorunlu Mali Mesuliyet ve Zorunlu Ferdi Kaza Koltuk Sigortaları, şoförlerin sürücü belgeleri, fazla i'dcu taşıyıp taşımadığı, aracın fenni muayene durumu ve araçlarda bulundurulması zorunlu malzeme ve gereçlerin bulunup bulunmadığı kontrol edilecek,

ŞEHİR DIŞI KARAY OLLARINDA; Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğümüze bağlı ekiplerce, yüksek hızla seyreden araçlar üzerinde Radarlı-Hız denetimleri yapılacak, araçlar zaman zaman belli noktalarda durdurularak araç sürücülerinin dinlenmeleri sağlanacaktır,

ŞEHİR İÇİ KARAYOLARINDA; 1 - Yol kullanıcılarında algılanan yakalanma riskini artırmak amacıyla sivil ihbarlı denetimler yapılacak, bu denetimlerde İt af ah sollama, yakut takip, kırmızı ışık ihlali, araç kullanırken cep telefonu kullanımı gibi kural ihlallerinin tespiti yapılacaktır, Bayram arifesi ve bayram günlerinde vatandaşlarımızın yoğun olarak ziyaretlerde bulanacakları şehitlik, mezarlıklar ve alışveriş merkezleri civarında araç yoğunluğu yaşanacağından, trafik düzeni sağlamaya yönelik gerekli tedbirler alınacaktır, Trafik kazalarının hız ihlaline bağlı yoğunluk gösterdiği karayollarında seyir ve sabit olarak radarlı hız denetimleri yapılacaktır. Yük ve yolcu taşımacılığı yapan araçlar üzerinde denetimler yapılacaktır. Toplu taşıma araçlarında standart dışı yakıt (10 numara yağ vb.) kullanımına ve madeni yağların yetkisiz satışının yapıldığı yerlere yönelik ilgili birimlerle müşterek denetimler yapılacaktır. Kent Güvenliği Yönetim Sisteminin bayram tatili süresince aktif olarak kullanılacaktır. Alış veriş merkezlerine bağlanan yollar ve kavşaklarda meydana gelebilecek yaya ve araç yoğunluğunda, ekip, motorize ve yaya unsurlarımızca anında müdahale edilerek oluşabilecek yoğunluk en aza indirilecektir. İl genelinde Ramazan Bayramı öncesi, bayram süresi içinde şehir içi karayollarında 10 (on) resmi trafik ekibi, 1 (bir) radar hız denetim ekibi, I (bir) sivil denetim ekibi, 8 (sekiz) Motosikletli Şahin Timi ve 18 (önseldi) yaya personelimiz ile şehirlerarası yollarda ise 6 (aln) resmi trafik ekibi, 4 (dört) radar hız denetim ekibi ile trafik ledbirlerı alınmıştır. Alınan trafik tedbirleri ile ilimize tatil için gelecek, tatil için ilimizden ayrılacak araç sürücüleri ve diğer yol kullanıcılarının rahat huzurlu bir trafik ortamında seyahatlerinin sağlanması amaçlanmaktadır.

SÜRÜCÜLERE YÖNELİK TAVSİYELER; 1- Araçları ile yola çıkmadan araçların bakımlarını yaptırmaları, 2- Dinlenmiş ve dinç bir şekilde yola çıkmaları, 3- Gidecekleri yol güzergahlarını daha önceden belirlemeleri, medyadan ve haberleşme cihazlarından yol ve hava şartları ile ilgili sorunları, çalışmaları takip etmeleri, alternatif yol güzergahları belirlemeleri, 4- Yolculukları esnasında sık sık mola vermeleri, 5- Hız limitlerine uymaları 6- Sürücünün ve yolcuların emniyet kemeri kullanmaları, 7- Kırmızı ışık ihlali yapmamaları, 8- Dikkati dağıtacağından araç kullanırken cep telefonu kullanmamaları, 9- Yakın takip, hatalı sollamamaları, Alkollü araç kullanmamaları ve diğer trafik kurallarına uymaları kendilerinin ve diğer insanların can ve mal güvenlikleri açısından önem arz etmektedir.

Editör: Haber Merkezi