Afşin’de ramazan ayının başlamasıyla yoğun bir çalışma temposuna giren tatlıcılar vatandaşların taleplerini karşılamaya çalışıyor.

Afşin’de Ramazan ayının vazgeçilmezi arasında bulunan lokma, tulumba ve kıvrım tatlısı diğer aylara oranla satışları arttı. Vatandaşlar, İftar sonrası tüketilen gıdalar arasında bulunan tatlı, vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gösteriyor.

Ramazan ayında tatlı satışları arttı

İlçede tatlı imalatı yapan bazı işletmeler, ramazandaki üretim ve satışların, önceki aylara göre artmasının mutluluğunu yaşıyor.

Tatlı ustası Mehmet Hanefi Genç, Ramazanın başlamasıyla tatlıya aşırı talep olduğunu belirterek, normal zamanlardan daha fazla üretim yaptıklarını belirtti.

“İnsanlar oruç olduklarından dolayı kan şekerleri düşüyor ve bu sebeple evlerine giderken tatlı alıp gidiyorlar” diyen,  Mehmet Hanefi Genç, “Ramazan’dan dolayı insanların daha çok canı çekiyor. Bu ay da satışlar daha farklı. Elimizden geldiği kadar hijyen bir ortam yapmaya çalışıyoruz. Kıvrım ve lokma tatlısı diğer tatlılara oranla daha çok rağbet görüyor.” Dedi

Vatandaşların en çok hafif tatlı türlerini tercih ettiklerini ifade eden Tatlı ustası Mehmet Hanefi Genç, “ Kıvrım ve lokma tatlısı diğer tatlılara oranla fazla satılıyor. Bu tatlıların daha çok rağbet görmesinin sebebi daha hafif olması. Vatandaşlarımızın tatlıya olan ilgisinden memnunuz. Tulumba tatlısının ayrı bir özelliği var. Ramazan’da Osmanlı tulumba tatlısının ayrı bir güzelliği oluyor. Diğer tulumba tatlılarına göre büyük ebatta. Müşteriler Osmanlı tatlısına ilgi gösteriyor.” açıklamasında bulundu.

Ramazan ayındaki tatlı satışlarından memnun olduklarını ifade tatlı ustası Mustafa Genç ise, yoğun bir ramazan ayı geçirdiklerini ifade etti.

Mustafa Genç, insanların neden kıvrım ve lokma tatlısı tercih ettiği hakkında şunları söyledi: “Ramazan ayın da insanlar kan şekeri düştüğü için gelip tatlı alıyorlar. Diğer aylara oranla satışlarımız yoğunlaştı bu sebepten dolayı tatlı yetiştiremiyoruz. Vatandaşlarımızın kıvrım ve lokma tatlıyı tercih etmelerinin sebebi hem hafif hem de mide de yanma yapmıyor.” Dedi.

Tatlı fiyatları

Lokma 8 lira, tulumba 12-13 lira, kıvrım 10-12 liradan satış yapılmakta.

Editör: Haber Merkezi