Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Rafting Federasyonu işbirliği ile düzenlenen Türkiye Rafting Şampiyonası başladı.

Ceyhan Nehri üzerinde bulunan Tarihi Taşköprü yanında gerçekleştirilen Türkiye Rafting Şampiyonası’nın startını Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç verdi.

Tarihi Taşköprü üzerinde Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç ve Türkiye Rafting Federasyonu Başkanı Fikret Yardımcı ilk startı verdiler.

Burada bir açıklama yapan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Kahramanmaraş’ın su havzası bakımından oldukça önemli bir şehir olduğunu söyledi.

Başkan Erkoç yaptığı açıklamada: “Ceyhan Nehrinin üzerindeyiz. Kahramanmaraş’ımız akarsuları olarak Türkiye’nin en zengin illerinden bir tanesi. Büyük nehirleri, dereleri, akarsuları olan bir şehir. Rafting sporu da bununla doğru orantılı. Bu kadar fazla debide suyumuz olmasına rağmen, şimdiye kadar bu alanla ilgili bir çalışma yapılmamış. Kolları sıvayıp ilk önce bir kulüp kurduk. Geçen yıl burada amatörce birkaç müsabaka yaptık. Bu yılda Federasyon Başkanımız Fikret beyde, temasa geçerek burada bir Türkiye şampiyonası yapıyoruz. Rafting sporu Kahramanmaraş’ın tanıtımı açısından çok önemli. Türkiye’mizin dört bir yanından burada sporcularımız var.

Bu müsabakalar Kahramanmaraş’ın tanıtımı ve Turizmine çok büyük katkıda bulunacak. Bu parkurda çok avantajlı çünkü şehre çok yakın. Ve debi olarak ta çok iyi. Güzergâh olarak ta Türkiye’nin en iyi güzergahlarından bir tanesi. Burada düzenlemeler yapacağız. Kahramanmaraş’ta dünya şampiyonası yapmayı düşünüyoruz. Şehrimize hayırlı uğurlu olsun. Her alanda çalışmalarımız devam ediyor. Bu hafta adrenalin turnuvası aslında. Sadece rafting değil. Bizim ekstrem sporları merkezimizle havada sıkıntı olmazsa Narlı’dan Mardin’e bir uçuş gerçekleştireceğiz. Türkiye’nin en uzun hattı. Bunları hep birlikte yaparak Kahramanmaraş’ın ne kadar farklı bir olduğunu, sıradan bir il olmadığını göstermeye ortaya kokuyoruz. Tüm sporculara başarınlar diliyoruz. Tüm herkesi yarışmalara bekliyoruz. Tüm Türkiye’ye de çağrıda bulunuyoruz. Ekstrem sporları merkezimizi başta olmak üzere Kahramanmaraş çok cesaret isteyen parkurlara sahip. Adrenalin tutkunlarını bekliyoruz” dedi.

Başkan Erkoç’un konuşmasının ardından bir açıklama yapan WRF Dünya Rafting Federasyonu ikinci Başkanı ve Türkiye Rafting Federasyonu Başkanı Fikret Yardımcı: “Kahramanmaraş bunu gerçekten hak ediyor. İyi bir bölgedeyiz. İyi bir yerdeyiz. Mükemmel bir nehir, mükemmel bir organizasyon. Başkanımıza gerçekten tebrik ediyorum. B yaktığı meşale Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatih Mehmet Erkoç’un meşalesidir. Biz kendilerinin yayında federasyon olarak buradayız. Bu yaktığı meşalenin önümüzdeki yıllarda ne kadar müthiş bir sonuç alacağını, ne kadar müthiş bir değer olacağını göreceğiz. Bir gün burada İngilizler, Almanlar, Fransızlar kamp yaptığını göreceksiniz. Ben WRF Dünya Rafting Federasyonu ikinci başkanıyım, böyle bir alanımız yok. Şu arka tarafta mükemmel bir soyumuz var. Saniye 15 metreküp su alarak, şu nehrin kıyısında uluslararası bir parkur hedefliyoruz. Tabi doğayı bozmadan. O parkur ile 7-24 12 ay eğitim verebileceğimiz bir alan oluşturacağız. Kahramanmaraş su sporlarında gerçekten Türkiye’de değil Dünya’da bir merkez haline gelebilir” dedi.

Editör: Haber Merkezi