Rabia Parkı’nda ahşap yakma, ahşap oyma, filoğrafi ve ebru sanatı ile yapılan ürünler vatandaşların beğenisine sunuldu.

Afşin Halk Eğitim Merkezi Ahşap Oyma Sanatı Usta Öğreticisi Metin Tunç, Ahşap Yakma Ustası Uğur Karagil,ve ebru sanatı ile uğraşan Aliye Önat, çalışmalarını Rabia Parkı’nda sergiledi.

4 yıl önce merakla bu işe başladığını ve en büyük destekçisinin eşi olduğunu belirlen Ahşap Yakma Ustası Uğur Karagil, düzenlenen sergide bir açıklamada bulundu.

Karagil, “Bugün burada kendi yaptığımız el emeği göz nuru olan ürünlerimizi sergiledik. Sergimizde çalışma olarak ahşap boyamalar, ahşap oyma sedef kaplama ve ebru sanatı olmak üzere ürünlerimizin tanıtımını yaptık. İlk kezAfşin’de böyle bir sergi yapılıyor, buda bizim için ayrı bir onur kaynağı oldu. Eminim gelenlerde beğenmiştir çok güzel izlenimler aldım.”dedi.

Vatandaşların ahşap boyamaya çok ilgi gösterdiğini söyleyen Karagil, “Ahşap boyamanın vermiş olduğu mutluluk bambaşka bir şey. 4 yıl önce başlamıştım. Çok emek isteyen bir şey ama zevkli bir uğraş. Buradan herkese tavsiye ederim. Çünkü stres atmak için çok güzel bir sanat olduğunu düşünüyorum. Bunun dışında insanın düşünce akışını ve değişik fikirlerin ortaya çıkmasını sağlıyor. Özellikle yaptığınız emek verdiğiniz şeyin insanlar tarafından beğenilmesi ayrı bir haz katıyor. Bu zamana kadar en büyük destekçim eşim oldu ona da ayrı teşekkür etmek istiyorum ve sergimize katılan veya katılacak olan herkese teşekkürlerimi sunuyorum.” diye konuştu.

Afşin Halk Eğitim Merkezi Ahşap Oyma Sanatı Usta Öğreticisi Metin Tunç ise, “ Ahşap oyma sanatını 2001 yılında başladım ve bu işin eğitimini aldım. İşi öğrendikten sonra yapmaya başladım. Afşin Halk Eğitim Merkezi’nde 2 yıldır usta öğretici olarak çalışıyorum. Bu işin en güzel noktası makine olmadan el oyması yapmaktır. Sergimize katılan herkese teşekkür ediyoruz.”açıklamasında bulundu.

Ebru Sanatının manevi bir haz olduğunu ifade eden Türkçe Öğretmeni AliyeÖnat, “Ebru sanatına önceden bir merakım vardı. Halk eğitim merkezinde bu kursun olduğunu öğrendim.  Ebru yapmak gerçekten de insanı rahatlatıyor. Bunun yanı sıra ruha da iyi gelen bir tarafı var. Ebruyla uğraşırken, fırçaları bile kullanırken insan ebrunun derinliğine inebiliyor. Bu ayrı bir haz. Sergimize katılan bizlere destek olan herkese teşekkürlerimizi sunuyoruz.”dedi.

Önat, çalışmaların Perşembe akşamına kadar Rabia Parkında sergilenmeye devam edeceğini söyledi.

Editör: Haber Merkezi