Gaziosmanpaşa Mahallesi Muhtarı Süleyman Güneşli, “Gaziosmanpaşa'da bulunan Rabia Parkı, spor tesisleriyle, gölet projesiyle, yürüyüş alanıyla ve mesire alanıyla, proje tamamlandığına Afşin'de yoğun olarak ziyaret edilen ve vatandaşlarımızın stres atacağı yer olacak."dedi

Yeşil Afşin Gazetesi olarak başlattığımız 'Mahalle Mahalle Afşin Köşe'mizin bu haftaki konuğu Gaziosmanpaşa Mahallesi Muhtarı Süleyman Güneşli oldu.Muhtar Güneşli, mahallesinde yapılan hizmetleri ve yapılması gereken hizmetler hakkında açıklamada bulundu.
 Süleyman Güneşli, 30 Mart yerel seçimlerinde Gaziosmanpaşa mahallesinde muhtarlık seçimini kazandı ve görevine başladı.
Afşin'in en kalabalık nüfusa sahip mahallesinin Gaziosmanpaşa mahallesi olduğunu belirten Güneşli, " 2014 TUİK verilerine göre Afşin'in en çok nüfusa sahip mahallesi 7 bin 508 kişiyle Gaziosmanpaşa mahallesi oldu. Mahallemiz nüfus olarak ve yerleşim yeri olarak Afşin'in en büyük mahallesidir. 30 mart yerel seçimlerinden sonra mahalle sakinlerimiz bizleri destekledi ve mahalle muhtarlığı görevini bizlere emanet etti. Nüfus ve yerleşim yeri olarak Afşin'in en büyük mahallesi olan Gaziosmanpaşa yavaş yavaş ihtiyacı olan yatırımları almaya başladı. Gaziosmanpaşa'yı bir cazibe merkezi olması için hazırlanan Rabia Parkı projesinin yapımı hızla devam ediyor. Rabia Parkımızda geniş kapsamlı bir çalışma yapılmakta. Gaziosmanpaşa'da bulunan Rabia Parkı, spor tesisleriyle, gölet projesiyle, yürüyüş alanıyla ve mesire alanıyla, proje tamamlandığına Afşin'de yoğun olarak ziyaret edilen ve vatandaşlarımızın stres atacağı yer olacak. Bu proje Afşin'in en eksik noktalarından birini tamamlayacak. Mahallemiz adına bu projenin Afşin'e ve mahallemize kazandırılmasında emeği geçen Afşin Belediye Başkanımız Mehmet Fatih Güven ve ekibine teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.
Yaz aylarından yaşanan su sıkıntısının tekrar yaşanmaması için yetkililerin şimdiden önlem almasını gerektiğini söyleyen Muhtar Güneşli, "Afşin'de geçtiğimiz yaz yaşanan su sorununda Alpaslan mahallesinden sonra en çok Gaziosmanpaşa Mahallesi olarak bizler etkilendik. Yaşanan kuraklıkta mahallemizde tankerlerle su dağıtımı yapıldı. Bu yaz tankerlerden su içmek istemiyoruz. Bu konuda yetkililerin şimdiden önlem alması gerekmektedir. Mahallemiz sınırları içerisinde bulunan EÜAŞ lojmanlarının bulunduğu bölgede yol ve kaldırımlarımız ilk yapıldığı gün gibi duruyor. Bu güne kadar gelen belediyelerimizin hiçbiri buraya ilgi göstermedi. Lojmanlarımızın bulunduğu bölgede kaldırım ve yol çalışması yapılması noktasında EÜAŞ ve Belediye yetkililerimizde hizmet bekliyoruz. Ayrıca mahallemizin en önemli sorunlarından bazı bölgelerde kanalizasyon fosseptik çukurunda olduğu için yaz aylarında koku yapıyor. Fosseptik çukuru olan yerler okulların yanında bulunuyor.Yazın okula giden öğrencilerimiz bundan olumsuz etkilenebilir. Zaten mahalle sakinlerimiz bu durumdan çok şikayetçi. Bu sorunun ortadan kaldırılması için mahalle sakinlerimiz muhtar olarak bana şikayette bulunuyor. Yetkililerimizden bu konuda acil çözüm bekliyoruz." diye konuşmasına devam etti.

Muhtar Güneşli konuşmasına şöyle sonlandırdı: 
"Afşin'de yapımı devam eden Karşıyaka Camii belirli bir noktaya geldi. Fakat caminin bulunduğu  alanda arsa sıkıntısı mevcut. Caminin yan tarafında bulunan şahıslara ait boş bir arsa bulunmakta. Tamamlandığında Afşin'in en büyük ikinci camisi olacak Karşıyaka Camiinin alan olarak rahatlaması için boş arsanın cami bünyesine kazandırılması gerekiyor. Mahalle sakinlerimizin istekleri bu yöndedir. Bu konuda yetkililerimizden, maliklerle görüşerek boş arsanın cami bünyesine kazandırılmasını istiyoruz. Rabia Parkının yanında bulunan Şehitlik Anıtı bakımsız bir durumda. Şehitlik anıtının bulunduğu alanda çevre düzenlemesi ve bakımı yapılması gerekiyor. Afşin'e yakışır bir şekilde düzenlenmesi için yetkililerimizin bu konuyla acilen ilgilenmesi gerekmekte. Ayrıca belediyemiz tarafından yapılan ilanlar mahallemizde anlaşılmıyor. Ses sisteminde bir sıkıntı var yapılan duyurular anlaşılmıyor. Mahalle sakinlerimiz bu sorunun giderilmesini istemekteler."
Editör: Haber Merkezi