Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, Rabia Parkı’ndaki tematik park ve amfi tiyatro çalışmalarının yılsonunda tamamlanacağını söyledi.

Rabia Parkı’ndaki çalışmaları inceleyen Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, “Bölgenin cazibe merkezi olan Rabia Parkıyla Afşin’in ihtiyacını karşılayabilecek büyük bir sosyal yaşam alanına kavuşacak.”dedi.

Belediye tarafından projelendirilen Rabia Parkındaki 2. etap çalışmalarının sonuna gelindiğini aktaran Güven, “ 96 dönümlük alanda planlanan Rabia Parkı’nın 10 dönümlük mesire alanlarının bulunduğu kısmı 2014 yılı içerisinde 2 ay gibi kısa bir sürede tamamlayarak vatandaşlarımızın hizmetine açtık. Ardından hiç zaman kaybetmeden 2. etap çalışmaları çalışmalarına başladık.  2. etap çalışmaları kapsamında içerisinde, piknik alanının yanı sıra çocuk oyun grupları, yapay gölet, şelale, yürüyüş yolları, açık hava spor tesisleri ve tematik park yer alıyor. Ayrıca Kültür ve Turizm Bakanlığımızın katkılarıyla devam eden tematik park ve amfi tiyatro çalışmalarımızın sonuna gelindi. Bölgenin cazibe merkezi olan parkımızın içinde  voleybol, basketbol sahası, tenis kortu, halı saha ve yürüyüş yolları bulunuyor. İnşallah en kısa zamanda bu hizmetlerimizi tamamlayarak vatandaşlarımızın kullanımına sunmak istiyoruz.”diye konuştu.

Amfi tiyatro çalışmasının bölgede ilk olduğunu değinen Güven, şöyle devam etti:

“ Her alanda çalışmalarımız devam ediyor. Yeşil alan çalışmalarımızda ilçemiz çağ atlamış durumda. 2014 yerel seçimlerinin ardından toplam yeşil alanımız 7 dönümken şimdi 130 dönüm civarında. Rabia parkımızda bunlardan bir tanesi. Bölgemizin en büyük nitelikli yeşil alan olma özelliğine sahip olan parkımız çok donanımlı bir şekilde halkımıza hizmet edecek. Büyük oranda çalışmalarımızı tamamlayıp hemşerilerimizin hizmetine sunduk. Yılsonuna kadar Rabia parkımızdaki çalışmalarımızın tümü tamamlanmış olarak vatandaşlarımıza hizmet etmeye devam edecek. Amfi tiyatro alanımızda mini konserler, çeşitli toplantı ve etkinlikler yapılabilecek. Hemşerilerimize, ilçemize hayırlı olsun”

Editör: Haber Merkezi