Afşin Kaymakamlığı tarafından başlatılan "Proje Kenti Afşin" projesi meyvelerini vermeye başladı.  Afşin Kaymakamlığı, Proje Kenti Afşin projesi kapsamında kabul edilen 171 projenin uygulamasına başlıyor.

Afşin Kaymakamı Fatih Aksoy, "İlçemiz kamu kurum ve kuruluşları ile okullarımızda proje kültürü oluşturmak, sosyal, kültürel ve eğitsel konularda yenilikçi uygulamaları teşvik etmek amacıyla ilçemiz genelinde hazırlanan projeleri Afşin'de uygulamaya başlayacağız." dedi.

Afşin Hükümet Konağı Konferans Salonunda düzenlenen toplantıda Afşin Kaymakamı Fatih Aksoy, onaylanan 171 projenin uygulama takviminin kaymakamlık internet sitesinde yayınlandığını belirterek, " Afşin Kaymakamlığımız tarafından, 'Proje Kenti Afşin' adı altında proje çalışmaları başlattık. Proje veren kurumlarımıza teşekkür ediyorum. Onaylanan projelerimize başlayacağız ve önümüzdeki 3-4 ay içerisinde güzel aktiviteler içerisinde olacağız. Bu projeleri oluşturmamızdaki amaç, ilçemizde bulunan kamu kurum ve kuruluşlarında proje bilinci oluşturmak ve yaygınlaşmasını teşvik etmektir. Bu kapsamda Afşin Kaymakamlığımız tarafından, 'Proje Kenti Afşin' adı altında proje çalışmaları başlatmıştık. Kurumlarımıza proje hazırlanması için belirli bir süre verdik ve bu süre içerisinde hazırlanan projeleri resmi kurum projeleri, ilkokul projeleri, ortaokul projeleri ve ortaöğretim kurum projeleri olmak üzere 4 başlık altında topladık. 'Proje Kenti Afşin' adı altında 255 adet projemiz oldu. Bu projelerimizden 171 tanesi uygulanabilir olarak değerlendirildi. Bu projelerin uygulama takvimini kaymakamlığımızın internet sayfasında yayınladık." açıklamasında bulundu.

Projelerin içerikleri hakkında bilgi veren Kaymakam Aksoy, "AB Proje Koordinasyon Bürosu tarafından uygulanabilir bulunan projeler genel olarak, Sosyal uyum ve eğitim projeleri, Ekonomik kalkınmayı teşvik eden projeler,(kırsal kalkınma, tarım, mesleki eğitim), Tarihi, kültürel, tabiat varlıkları ve çevrenin korunmasına yönelik projeler, Kültür, Sanat ve Spor Projeleri, "Genel Sağlık ve farkındalık projeleri, "Bölgemiz kültürü, şairleri ve çocuk oyunlarının bulunduğu proje faaliyetlerini içermektedir." açıklamasında bulundu.

Editör: Haber Merkezi