Kahramanmaraş polisi, büyük ve küçükbaş canlı hayvan satıcılarını, yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde sahte para konusunda uyardı.
Kurban Bayramı’na sayılı günler kala, kurbanlık satışlarının yapıldığı canlı hayvan pazarlarındaki hareketlilik arttı. Buralardaki yoğunluğu fırsat bilen kalpazanların da en çok uğrak yeri haline gelen pazarlarda, piyasaya sahte para sürümünü engellemek isteyen polis de satıcıları uyardı.
Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan uyarılarda, sahte ve gerçek parayı birbirinden ayırt etmenin püf noktaları anlatılarak, broşürler dağıtıldı. Şube Müdürü Adem Kayacı satıcılara seslenerek şu ikazlarda bulundu:
“Kurban Bayramı arifesinde helalinden para kazanmaya çalışıyorsunuz. Büyük emekler vererek yetiştirdiğiniz hayvanları buraya getirerek bir hizmet veriyorsunuz. Bunun karşılığında da tabi emeğinizin karşılığını almak istersiniz. Ama bazı uyanık geçinen sahtekarlar, dolandırıcılar bunları fırsat bilip sizi sahte parayla kandırmaya çalışabilirler. Buna karşı dikkatli olun. Biz zaten sürekli teyakkuz halindeyiz. Ekiplerimiz güvenlik tedbirlerini alıyor. Siz de önlemlerinizi alın ve bu insanlara fırsat vermeyin. Herhangi bir aksaklıkta hemen 155’i arayarak yardım isteyin.”
Uygulamadan duyduğu memnuniyeti dile getiren satıcı Ahmet Aktar ise, “Polisimizden gereken önlemi almasını istiyoruz. Bizler çoluğumuza çocuğumuza bir ekmek parası kazanmak için geliyoruz. Adam 5 bin liranın içerisine 5 tane 6 tane sahte para koymuş getiriyor. Yani karşılaşıyoruz bunlarla. Geçenlerde bir arkadaşımız 6-7 tane sahte parayla karşılaştı ama bildi. Elimizden geldiğince dikkatli olacağız” diye konuştu.
Ekipler daha sonra, satıcıların konuya ilişkin yönelttiği soruları cevaplandırarak aydınlatıcı bilgiler verdi.
Editör: Haber Merkezi