Afşin İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği ekipleri, hırsızlık ve düğünlerde silah kullanılması olaylarının önüne geçmek için afiş ve broşürlerle vatandaşa bilgilendirme çalışması yaptı.

Atatürk Caddesi ve Elçibey Caddesinde, halkın yoğun olduğu meydan ve kahvehanelerde vatandaşlara bilgilendirmede bulunan İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği ekipleri yaz aylarında artan hırsızlık, düğün ve eğlencelerde havaya ateş açılmaması konusunda uyardı.

 

Düğünlerde silah atma olaylarının önüne geçmek için afişli kampanya başlattıklarını belirten Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği ekipleri, nişan, düğün, asker uğurlama ve benzeri merasimlerde kullanılan ateşli silahlar nedeniyle her yıl 4 bin 500 insanın ölümüne veya yaralanmasına, kamu düzeninin bozulmasına neden olduğunu ifade ettiler.

Yaz aylarıyla birlikte hırsızlık olaylarının arttığına dikkat çeken ekipler, hırsızlığın bir fırsat suçu olduğunu belirterek, hırsızlık olaylarına karşı alınabilecek tedbirler konusunda vatandaşlara bilgilendirmede bulundu.

Hırsızlık olaylarına karşı önceden alınan tedbirlerin riski azaltan en önemli etken olduğuna ifade eden polis ekipleri, vatandaşları, bahçe ve balkon kapılarının kilitli bulundurulması, kapı anahtarının paspas altı, ayakkabı içi ve su saati gibi yerlere saklamaması konusunda uyararak, alınacak küçük tedbirlerin büyük belaların önüne geçilebileceğini belirttiler.

Polis memurları broşürle vatandaşı bilgilendirdikten dükkan ve işyerlerine afişler astı.

 

Editör: Haber Merkezi