Afşin Belediyesi fidanlık arazisinde kapalı semt pazarı yapım çalışmaları devam ediyor. Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Mehmet İlker Çitil ile birlikte pazarcı esnafına, yeni yapılan pazar yerini gezdirerek çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Gezi öncesinde açıklamada bulunan AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili İlker Çitil, “ Mayıs ayında birlikte temel atma programını gerçekleştirdiğimiz kapalı pazar yerimizde çalışmalar hızla devam ediyor. Afşin Belediye Başkanımıza, pazarcı esnafının ve Afşin’in önemli bir eksikliğini giderilmesi noktasında yapılan çalışmalardan dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Afşin Belediye Başkanı Güven, kapalı semt pazarının tamamlanmasıyla birlikte Afşin’in 12 yıllık pazarı sıkıntısının çözüleceğini ifade etti.

Kapalı semt pazarı projesinin Kasım ayında tamamlanacağını ifade eden Güven, şunları kaydetti:

"Yeni yapılan semt pazarı için her şeyi düşündük. Pazarımız için geniş bir otopark alanı ve etrafında çocuklarımız için sosyal donatılar olacak. Afşin'in tam ortasına kurduğumuz bu pazarın insanlarımıza çok güzel hizmet edeceğine inanıyorum. Semt pazarı üç dönüm kapalı alan üzerine kurulacak. Park yerleri ve sosyal alanlarıyla birlikte toplan 10 dönümlük bir araziyi kapsayacak. Semt pazarımızda vatandaşlarımız huzur içerisinde alışverişlerini yapabilecekler. Pazarcılarımız için dinlenme salonu, çay ocağı, lokanta ve zabıta ekiplerimizin kontrol ekiplerinin bulunacağı bir bina yer alacak. Ayrıca toplamda 300 metrekare olacak şekilde organik tarım ürünleri pazarı yer alacak. Dışarıdan alışveriş yapmak için gelen vatandaşlarımız için 200 araçlık park yeri yapılıyor”

Pazarı esnafı ve alışveriş için gelen vatandaşların pazarı kış şartlarında rahatça kullanabilmeleri için bütün ayrıntılara dikkat ettiklerini söyleyen Başkan Güven, “ Pazarcı arkadaşlarımızla daha önce görüştüğümüzde kışın, rüzgardan ve soğuktan çok aşırı etkilendiklerini söyledikleri için duvarları yüksek dizayn edildi. 3 bin metre kapalı pazar yerimizin içerisinde 8 adet giriş ve çıkışı bulunmakta. İnşallah Kasım ayında çalışmalarımızı tamamlayarak pazar yerimizi Afşin’in hizmetine sunacağız” açıklamasında bulundu.

Afşin Belediye Başkanı Güven, daha sonra beraberindeki heyete Afşin Belediyesi Beton Elemanları Üretim Tesisini gezdirerek çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Afşin’e 15 yıl boyunca Beton Elamanları Üretim Tesisinin hizmet edeceğini söylenen Başkan Güven, “ Afşin’imizde her sokağı beton üretim tesisinden ürettiğimiz parkelerle kaplayacağız. Kurduğumuz yeni tesis, saatte 70 metre kare parke ve bordür üretme kapasitesine sahip. Afşin’e bu yıl içerisinde 200 bin metrekare parke döşenecek. Ayrıca iktisadi işletme için Bakanlar Kurulundan izin aldık ve kendi ihtiyacımızın dışında fatura karşılığında ürettiğimiz parke ve bordürleri satarak ilçemize para kazandıracağız” diye konuşmasını tamamladı.

Editör: Haber Merkezi