Afşin Belediyesi ilçenin en önemli problemlerinden biri olan pazar yeri sorununu çözmek için çalışmalarına devam ediyor.  Altyapısı biten pazar yerinin uzay kafes çatı yapım işine start verdi. 1 Milyon 24 Bin Türk Lirasına maal olacak çatının üst yapı elemanları montaj için sahaya indirildi.  
 
Toplam 10 bin metrekare inşaat alanına sahip olan Pazar yerinin 3 bin metrekarelik bölümünün kapalı pazar alanı olarak inşa edildiğini söyleyen Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven,  pazar yerinde asfalt çalışmalarının tamamlanmasının ardından 10-15 gün içerisinde çatının montajının bitirileceğini belirtti.

Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, " Kapalı semt pazarıyla, esnafımız ve alışverişe gelen vatandaşlarımız yazın sıcaktan, kışın soğuktan etkilenmeyecek" dedi.

Kış sezonuna girmeden Semt Pazarının biteceğini söyleyen Başkan Güven, " Pazar yerini vatandaşımızın ve pazarcı esnafımızın hizmetine sunmak için çalışmalarımız yoğun bir şekilde devam ediyor. Şuanda Pazar yeri çalışmalarımızda son aşamaya geldik. Uzay çatı kısmının malzemeleri geldi ve en kısa zamanda montaja başlanacak ve yeni gelişen bir sistem ile pazar yerinin üzeri tamamen kaplatılacak. Şuanda Pazar yerimizin ince işçilikleri kaldı. Amacımız, pazarımızı kış sezonuna girmeden halkımızın hizmetine açmak ve vatandaşlarımızın mevsim değişikliklerinden etkilenmeden alış veriş yapabilmesini sağlamaktır" dedi.

Afşin Kapalı Semt Pazarı projesinin bölgeye örnek olacak bir çalışma olduğunu ifade eden Güven, " Güzel bir tesisle halkımızın karşısına çıkacağız. Kapalı semt pazarının yanı sıra, özellikle yoğur ve süt pazarı olarak adlandırılan kırsal yerlerdeki vatandaşlarımızın kendi ürettikleri ürünleri satarak gelir elde edecekleri Köy Pazarı ayrı bir görsellik, ayrı bir önem katıyor. Bu bölümde de çalışmalarımız yoğun bir şekilde devam ediyor. Türkiye'de birçok il ve ilçede semt pazarı bulunmuyor. Bu hizmeti ilçemize kazandırarak insanlarımızı rahatlatmak istiyoruz.  vatandaşlar sokak arasında kurulan pazardan kurtulacak, sağlıklı ve hijyenik koşullarda alışveriş yapabilecek. İlçe'de Pazarın kurulduğu çarşamba ve pazar günleri yaşanan trafik sorunu da ortadan kalkacak.  İnşallah Afşin kapalı semt pazarı gibi bir sorunu olmayacak" açıklamasında bulundu.

Afşin Belediyesi'nin 1 Milyon 24 Bin Türk Lirasına, DP Yapı Mühendislik firmasına ihale ettiği "Uzay Kafes Çatı"  yapım işi 15 gün içerisinde tamamlanacak.
Editör: Haber Merkezi