Kahramanmaraş’ta bir yazılım firması geliştirdiği uygulamayla patronların uzaktan fabrikalarını yönetmesini sağlayacak. 

Geliştirilen yazılım sonucunda patronlar, fabrikanın muhasebe hesaplarını, üretilen malı, yapılacak satışlar gibi birçok şeyi cep telefonu ile takip edecek.

Şirket sahibi Şeref Koca, yapılan çalışmayla anlık şirketlerdeki durumların görülebildiğini ifade etti. Koca, "Kobit Reporter dediğimiz cep telefonundan online raporlama işte işletmelerdeki anlık durumları gösteren patronlar için geliştirdiğimiz Android ve İOS uygulamamız var. Artık Kahramanmaraş’tan yazılı ihracatı yapan bir firma var. Bayiliklerimizi oluşturmaya başladık, bazı şehirlerde önemli aşamalara geldik. Şu anda tüm bölgelerde ve bunun yanında 40 ilde yazılım satışlarımız  var. Anlık şirketlerdeki durumları görme durumu var bunu patronlar için yaptık" dedi.

Pazarlamacılar Çantadan Kurtulacak

İddialı oldukları bir başka konunun da saha satış uygulaması programı olduğunu dile getiren Şeref Koca, pazarlamacının sahaya gittiğinde elle fişle sipariş alma devrini bitirdiklerini kaydetti. Koca, "Cep telefonu ile istenilen siparişleri alıyorlar. Telefon üzerinden fişlerini yazdırıyorlar, siparişler veriliyor ve alınan siparişler dijital ortamda merkeze gitmeden anlık merkeze gönderiliyor. Pazarlamacı arkadaşlar çanta vs kullanmadan cep telefonu ile siparişleri alıyor malzeme sattığı firmaya faturasını telefondan kesiyor ve siparişlerini anlık olarak veriyor. Bu da mal alan ve satan işletmelere kolaylık sağlarken pazarlamacıların da yükünü azaltıyor" diye konuştu.

Makinelerden Veri Çeken Yazılım

Şeref Koca, yeni bir çalışmalarının da sahadaki üretimde kullanılan makinelerden veri çeken bir yazılım olduğunu belirtti.

Bu yazılımla birlikte dokuma tezgahlarından, iplik makinelerinden birçok işletmede görev alan makine ve ekipmanlardan veri alan bir yazılım olduğunu ifade eden Koca, "Yani patronlar bu yazılımla fabrikaya gelmeden ‘bugün ne kadar üretim yaptım, makinelerin çalışma gücü ne kadar' gibi birçok konuda artık cep telefonu ile işletme sahipleri bilgilere ulaşabilecek. Eskiden makine başına gidiyorlar ve değerleri üretim gibi konular not olarak bakıyorlardı. Artık bunu ortadan kaldıracağız ve şirket yöneticilerinin de işi kolaylaşacak" diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi