Afşin Nüfus Müdürlüğünde pasaport ve sürücü belgesi işlemleri başlandı.

Emniyet Genel Müdürlüğü'nce yürütülen pasaport ve sürücü belgesi hizmetlerine ilişkin iş ve işlemler, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'ne devredilmesinin ardından Afşin Nüfus Müdürlüğü vatandaşların pasaport ve sürücü belgesi işlemelerini yapmaya başladı.

Afşin Kaymakamı Ali Edip Budan, Nüfus Müdürlüğü bünyesine geçen pasaport ve sürücü belgesi hizmetleri hakkında İlçe Nüfus Müdürü Ramazan Yıldız'dan bilgi alarak, incelemede bulundu.

Tüm Türkiye'de uygulanmaya başlayan düzenlemeyle birlikte vatandaşların, pasaport, ehliyet ve kimliklerini tek bir noktadan alabileceklerini belirten Afşin Kaymakamı Ali Edip Budan, " İç İşleri Bakanlığımızca yeni çipli kimlik kartlarımız İlçe Nüfus Müdürlüğümüz tarafından verilmekteydi. Bu çalışmanın bir diğer etabı olarak artık vatandaşlarımıza değerli kağıt olarak geçen Türkiye Cumhuriyeti Pasaportu ve aynı zamanda sürücü belgesi artık İlçe Nüfus Müdürlüklerimiz kanalıyla tek elden verilecek" dedi.

Hizmetlerin tek noktada toplanmasının vatandaşlar için daha faydalı olacağına değinen Budan, "Afşin’imizde de 2 Nisan itibariyle müracaatlar alınmaya başladık. Vatandaşlarımıza hızlı ve seri bir şekilde gerekli işlemlere ulaşmaları için aracılık edeceğiz. Nüfus Müdürlüklerimizde yeni kimlikler için belge bedeli alınıyordu. Yeni düzenlemeyle birlikte sürücü belgesi, pasaport ve yeni kimlik kartı için vatandaşlarımız ilgili bankalara işlemlerinin bedellerini yatıracaklar ve evraklarıyla birlikte Nüfus Müdürlüğüne gelerek işlemlerini gerçekleştirebilecekler." diye konuştu.

Afşin İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan sürücü belgesi ve pasaport işlemleri hakkında bilgi veren Budan, şunları söyledi:

"1995 yılından bugüne kadar ehliyet işlemleri Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılmaktaydı. Afşin'de, 20 yıla yakın bir süre içerisinde 19 bin 900 kişiye ehliyet verilmiş. 2010 yılından itibaren ise pasaport işlemleri emniyet müdürlüğü tarafından yapılmaktaydı. İlçe Emniyet Müdürlüğümüz bugüne kadar 10 bine kişinin  pasaport işlemlerini gerçekleştirmiş. Artık bu hizmetler İlçe Nüfus Müdürlüğü bünyesine geçti. Bu hizmetlerin tek bir noktada toplanması vatandaşlarımızın işlerini kolaylaştıracak."

İlçe Nüfus Müdürlüklerinden Umumi pasaportların verileceğinin altını çizen İlçe Nüfus Müdürü Ramazan Yıldız, " Resmi ve hizmet pasaportu ve hususi pasaportlar il nüfus müdürlüklerinden, diğer umumi pasaportlar ilçe müdürlüklerinden vatandaşlarımıza verilecek. Vatandaşlarımız bundan sonraki işlemlerinin kolay olması açısından pasaport, sürücü belgesi ve yeni kimlik kartlarının ücretlerini vergi dairesiyle anlaşmalı olduğu bankalara yatırmaları gerekmektedir." açıklamasında bulundu.

Editör: Haber Merkezi